Mikey

Omschrijving

Mikey is een mooie kruising spaniel man van 8 jaartjes jong en een paar kilo’tjes extra.
Deze mooie man heeft jammer genoeg al meerdere eigenaren gehad in zijn leven en nu is hij op zoek naar een huisje waar hij voor de rest van zijn leven mag blijven. Waarom hij al meerdere baasjes heeft gehad snappen wij niet, want Mikey is een ontzettend leuke man die iedereen met zijn lieve koppie om zijn vinger windt. Natuurlijk heeft hij net als iedere andere hond zijn eigen trekjes, maar dit maakt hem alleen maar extra leuk. Zo is Mikey erg geïnteresseerd in andere honden en wil graag spelen, alleen kleine witte hondjes vindt hij stom en hier heeft hij dus nog wel wat training voor nodig. Vraag ons niet waarom, dit is nu eenmaal zo. De vorige eigenaar vertelde ook dat hij het niet leuk vindt als je aan zijn voeten of zijn kont zit, dan kan hij ook echt lelijk uit de hoek komen. Hierom zoeken wij voor Mikey wel mensen met ervaring met honden, het is dus geen hondje voor een beginnende hondenbezitter. Mikey wordt ook wat onrustig van kleine kinderen en in combinatie dat hij niet wil dat je overal aan hem zit plaatsen wij hem niet in een huis waar vaker kinderen over de vloer komen.

Mikey heeft bij zijn vorige huis geleerd om 2 a 3 uurtje alleen thuis te kunnen zijn en hij ligt dan het liefst uitgesmeerd over de bank te slapen. Wij denken zeker wel dat het nog uit te bouwen is dat hij langer alleen thuis kan blijven, maar dit zal dan geoefend moeten worden. In de opvang horen wij hem niet veel blaffen, maar zijn vorige baasje vertelde dat hij wel blaffend en grommend naar de deur rent als de deurbel af gaat.

Mikey is niet gewend om los te lopen buiten, omdat er in de buurt waar hij woonde niet veel losloop gebieden waren. Ook vindt hij het een erg leuk spelletje om achter katten aan te rennen op straat, terwijl het in huis met een kat die honden gewend is wel heel goed kan gaan. Rennen is voor Mikey niet heel slecht dat zal zijn gewicht alleen maar goed doen, hij is al goed op weg en mag nog wel wat kilo’tjes kwijt raken in zijn nieuwe huisje. Hij heeft geleerd om naast de fiets te lopen en apporteren vind hij erg leuk dus ook op die manier zou Mikey wat kunnen afvallen. Wel zal hier een balans in gevonden moeten worden, hij heeft namelijk vroeger zijn poot gebroken en hier zit op nog een pin in. Het zou goed zijn voor hem om te gaan zwemmen alleen Mikey houdt niet van zwemmen en douchen, hij wil alleen af en toe pootje baden. Met zijn poot loopt hij prima en hoeft dus ook niks aan gedaan meer te worden.

Voor Mikey zoeken we baasjes die het leuk vinden om hem veel aandacht te geven, samen met hem op de bank te knuffelen en met hem te gaan wandelen. Maar ook mensen die ervaring hebben met honden, zodat zijn gedrag goed begrepen wordt. We verwachten meerdere reacties voor Mikey, mocht u interesse hebben stuur ons dan een mail via sdo@dierenbescherming.nl met daarin een uitgebreide uitleg over uw thuissituatie. Wij zullen alle mails verwerken en kijken wie er kennis kunnen komen maken met Mikey.

Op dit moment verblijft Mikey in een gastgezin, met andere honden en ook katten. Dat doet hij uitstekend!
Maar het heeft dus geen zin om spontaan voor hem langs te komen, voor een kennismaking met Mikey moet er een afspraak gemaakt worden, zodat hij ook daadwerkelijk in het asiel aanwezig is.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht