Demi

Omschrijving

Deze mooie iets wat nerveuse Mechelse herder meid van bijna 1 jaar oud is op zoek naar nieuw werk.
Kunt u deze mooie meid een goede baan bieden leest u dan alstublieft verder. Demi is een aantal maanden geleden vanuit Spanje naar Nederland gekomen en moest nog heel erg veel leren. In deze tijd heeft ze al heel erg veel geleerd en grote sprongen gemaakt. De nieuwe eigenaar van Demi zal hier nog wel mee verder moeten gaan en veel tijd aan haar moeten besteden. Zij is namelijk gewend om minimaal 4x op een dag 45 minuten met haar baasje in bosrijk gebied lekker los  te gaan wandelen. Aangelijnd in de stad een blokje om is voor deze energieke meid dan ook zeker niet genoeg. Aan de lijn vindt ze het ook nog erg moeilijk om niet aan de lijn te trekken, want alles is buiten zo ontzettend leuk maar toch ook weer spannend.

Demi is heel erg baas gericht en dit is zeker een voordeel bij haar nerveuze gedrag. Zij vindt namelijk fietsers en auto’s buiten nog erg spannend, maar omdat ze zo van snoepjes en haar baas houdt is dit wel goed te trainen. Demi is dus zeker op zoek naar mensen met ervaring met het trainen van honden, zij is zeker geen hondje voor beginnende honden bezitters. Bij vreemde mensen en kinderen kan zij op armen en handen kauwen, dit gedrag moet haar nog afgeleerd worden. Dit is wel de reden dat wij Demi niet plaatsen in een huis met jonge kinderen. Zij vind andere honden wisselend leuk, kleinere hondjes vind ze erg leuk om mee te spelen. Naar grotere drukke honden kan ze af en toe snappen omdat ze deze zo spannend vind. Omdat Demi zelf nog handen vol werk is voor een nieuwe eigenaar plaatsen wij haar het liefst in een huisje zonder andere honden. Als met Demi genoeg ondernomen wordt en ze haar energie kwijt is dan kan ze thuis ook heerlijk rustig genieten. Wel kan ze dan nog blaffen op het moment dat de deurbel gaat of de postbode langs komt. Ze heeft geleerd om in de bench een paar uurtje alleen thuis te kunnen zijn, maar dan moet ze wel al haar energie kwijt zijn van te voren.

Heeft u zin om de training aan te gaan met deze energieke meid en woont u ook in een bosrijk gebied waar ze veel lekker los kan rennen stuurt u ons dan een mailtje naar: sdo@dierenbescherming.nl. Als u zo vriendelijk zou willen zijn om in de mail uw thuissituatie schets door te willen geven (ervaring met honden/ras, dieren in huis, werksituatie, gezinssamenstelling etc.) dan kunnen wij alle informatie verzamelen. Wij zullen dan zo snel mogelijk de mailtjes gaan verwerken en kijken welke mensen wij gaan uitnodigen voor een eerste kennismaking. Alleen reacties via de mail zullen verwerkt worden, het heeft dus geen zin om te bellen.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht