Scone

Omschrijving

Voor Scone zijn veel reacties binnen gekomen, wij zullen deze eerst gaan verwerken. Op dit moment heeft het geen zin meer om te reageren.

Deze hartendief van 4 maanden, genaamd Scone is op zoek naar haar nieuwe huis. Scone dacht haar forever home al gevonden te hebben, maar een allergie binnen het gezin gooide roet in het eten en dat is dan ook de reden dat ze bij ons is gekomen.

Scone is een Basset Hound en steelt met haar lange oren de show bij ons in de opvang. Ze is een vrolijke pup en gaat graag op onderzoek uit. Onderweg komt ze veel interessante dingen tegen en ze gaat dan ook nog wel eens aan de haal met een schoen. Ze is nog jong en zal dan ook nog veel moeten leren, bijvoorbeeld het verschil tussen schoenen en speelgoed.

Zoals elke pup heeft ze duidelijke leiding, regels en structuur nodig heeft anders zal ze deze zelf gaan bedenken. Nee = nee en Ja = Ja. En nee is dus niet: misschien nu wel, of morgen, of als ik jarig ben of als het weekend is. De Basset hound heeft namelijk een heel eigenwijs eigen karaktertje. Op latere leeftijd zal ze waarschijnlijk oostindisch doof gaan worden en liever haar eigen gang gaan dan de regels van het baasje volgen. Dat is het moment dat het baasje goed het consequent zijn moet doorzetten. Ook de zindelijkheid is nog iets wat ontbreekt bij Scone en waar tijd in moet worden gestoken. Men moet zich bewust zijn van het feit dat ze ongeveer elke 2 uur naar buiten zal moeten voor een plasje en/of poepje. Daarnaast heeft ze nog niet geleerd dat alleen thuis zijn helemaal niet zo erg is en zal dit dus ook aangeleerd moeten worden. 

Denkt u dat u Scone de juiste begeleiding kan bieden om uit te groeien tot een stabiele lieve hond? Dan kunt u ons een mailtje sturen : sdo@dierenbescherming.nl . Wij verwachten een hoop geïnteresseerden voor deze mooie meid dus als u zo vriendelijk zou willen zijn om in de mail uw thuissituatie schets door te geven (ervaring met honden/ras, dieren in huis, werksituatie, gezinssamenstelling etc.) dan kunnen wij alle informatie verzamelen. Wij zullen dan zo snel mogelijk de mailtjes gaan verwerken en kijken welke mensen we gaan uitnodigen voor een eerste kennismaking. Alleen reacties via de mail zullen verwerkt worden, het heeft dus geen zin om te bellen.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht