Toby

Omschrijving

Vrolijke Toby zoekt een nieuwe baas! Deze man van 3 jaar oud is een kruising tussen een Beauceron en Pitbull terriër en is helaas in het asiel terecht gekomen omdat de vorige eigenaar wegens omstandigheden niet meer voor hem kon zorgen.

De Beauceron is een groot en sterk, maar ook gevoelig, ras die behoefte heeft aan een consequente en duidelijke begeleiding, zonder hard op te treden. Hoewel de Beauceron graag zijn baas gehoorzaamt, is het ook een zelfstandige hond die op eigen initiatief op situaties kan reageren.

We weten helaas niet heel veel van zijn achtergrond, maar Toby heeft hier laten zien dat hij een vrolijke, vriendelijke hond is die ook graag bij zijn baas is. Op het moment dat er erg veel om hem heen gebeurd en hij veel prikkels te verwerken krijgt, vindt hij het nog wat lastig om zijn concentratie op de baas te behouden. Hij kan dan bijvoorbeeld gaan trekken aan de lijn en dan is hij best een sterke hond. Met veel trainen en oefenen verwachten we echter dat hier nog veel eer te behalen valt.

Toby heeft in zijn nieuwe huis de wens om alleen eten te krijgen zonder lam of rijst, hiervoor is hij namelijk allergisch. Eet hij dit wel, dan krijgt hij last van jeuk en huidirritatie. Hij is echter wel gek op (lam- en rijstvrij) eten en vindt het dan ook hartstikke leuk om met de baas te trainen in ruil voor wat lekkers. Bij zijn vorige huis heeft Toby al een aantal basiscommando’s geleerd, maar met training zou dit nog wat uitgebreid kunnen worden.

Toby is een energieke hond en zoekt dan ook een baas waar hij lekker mee op pad kan om deze energie ook kwijt te raken. Hij vindt het geen probleem om mee te rijden in de auto, dus met hem naar het strand of bos is zeker een optie. Hij is niet bang voor water dus wellicht neemt hij ook graag een plons in de vaart (dit hebben we nog niet uitgeprobeerd).

Naar andere honden toe is Toby wisselend. Afhankelijk van de houding van de andere hond reageert hij vrolijk en speels, maar hij kan ook uitvallen. Voor Toby zijn we dan ook op zoek  naar een baas die hem in zijn gedrag goed kan begeleiden.
Bent u de baas die sterk in zijn schoenen staat en Toby kan begeleiden, maar die ook van knuffelen houdt, dan komen wij graag in contact met u. Stuur dan een mailtje naar sdo@dierenbescherming.nl met daarin een uitleg van uw thuissituatie en wellicht kunnen we dan een afspraak inplannen om kennis te maken.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht