Dondy

Omschrijving

Graag stellen we u voor aan Dondy, een kruising labrador van ongeveer anderhalf jaar oud. Dondy is een bijzondere verschijning en brengt hiermee bij menig persoon een lach op het gezicht. Achter zijn mooie glimlach gaat een enthousiaste, energieke hond schuil die nog veel moet leren.
Dondy komt oorspronkelijk uit Israel waar hij met zijn vorige baasjes woonde. Na zijn verhuizing naar Nederland bleek dat Dondy in de drukke stad niet goed kon aarden en met veel opgekropte energie bleef zitten. Dit is dan ook de reden dat Dondy in het asiel is afgestaan.

Voor Dondy zoeken we iemand die genoeg tijd heeft om dingen met hem te ondernemen, zodat hij zijn energie goed kwijt kan raken en lekker veel aandacht krijgt. Hij vindt het namelijk ook heerlijk om te knuffelen en spelen met zijn baas en zal je dan ook zeker op zoeken wanneer hij vindt dat hij wel weer een aai verdiend heeft.

Dondy heeft al een kleine basiscursus gehad, maar moet voor de rest nog heel veel leren. Van zijn vorige eigenaar weten we dat Dondy de auto onwijs eng vindt en hij vindt het dan ook geen pretje om op pad te gaan met de auto. Met veel positieve training kan hij waarschijnlijk nog een heleboel bij leren, bijvoorbeeld dat de auto je naar hele leuke wandelplekjes kan brengen en dus helemaal niet eng is.

Voor Dondy is het belangrijk dat de nieuwe eigenaar sterk in de schoenen staat en met een rustige en duidelijke hand hem kan vertellen wat wel en niet oké is. Met de juiste begeleiding hoeft hij niet zelf zijn eigen regeltjes te gaan verzinnen en kan hij uit groeien tot een stabiele en vrolijke hond.

Met andere honden is Dondy wisselend. Op het asiel staat hij samen met een andere hond op het veld en dat vindt hij hartstikke gezellig. Voor Dondy zoeken we een huis zonder kat als huisgenoot. Katten vindt hij namelijk super interessant en al helemaal wanneer ze wegrennen, want dan kan hij er lekker achteraan rennen.

Wordt u nu al blij van Dondy zijn vrolijke glimlach en denkt u dat u Dondy de juiste begeleiding kunt bieden om hem uit te laten groeien tot een stabiele hond? Stuur dan een mailtje naar sdo@dierenbescherming.nl met daarin een uitleg van uw thuissituatie en wellicht kunnen we dan een afspraak inplannen om kennis te maken.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht