Baymax

Omschrijving

Mooie Baymax zoekt een ervaren baas met veel tijd! Deze jongeman is pas 7 maanden en kon helaas niet meer bij zijn vorige baasjes blijven. Baymax is een kruising Australian Shepherd (x Border collie x Labrador). De Australian Shepherd is een zeer actief ras met een torenhoog energie niveau dat hij gedurende de dag kwijt moet raken door lekker veel bezig te zijn (zowel mentaal als fysiek). De Australian Shepherd is baasgericht en kan zich gereserveerd opstellen naar vreemden. Dit zien wij allemaal terug in deze mooie vent. Hij zou het dan ook geweldig vinden om naar een huisje toe te gaan met mensen die van het ras houden en die veel met hem wil gaan ondernemen zo denken wij bijvoorbeeld ook dat hij zou kunnen gaan uitblinken met sport en spel op de hondenschool.

Naast dat hij erg actief is, is het ook een erg onzeker mannetje, hij heeft geleerd om dingen die hij spannend vindt op afstand te houden door te blaffen, grommen en als hij de kans krijgt zijn tanden er in te zetten. Dit doet hij bijvoorbeeld naar vreemde mensen die te snel naderen, aan de lijn naar andere honden, fietsers, stofzuigers, bij het borstelen, enz. Alles om maar te voorkomen dat die enge dingen bij hem in de buurt komen. Zijn nieuwe baasje zal dus echt met hem moeten gaan oefenen dat deze dingen helemaal niet zo eng zijn en dat een leuke reactie van zijn kant uit hem veel meer oplevert dan wat hij tot nu toe heeft gedaan. Hier gaat natuurlijk wel veel tijd in zitten dus daarom zoekt hij ook iemand met ervaring met dit gedrag en iemand die veel geduld met hem heeft.   

Maar naast dat hij dingen spannend vindt is hij gek op rennen het liefst de hele dag en maak je hem niet blijer dan met een balletje gooien het water in. Eigenlijk is Baymax gewoon een vrolijke enthousiaste jonge hond met veel energie die hulp nodig heeft hoe hij zich wel moet gedragen in deze mensenwereld waar er zo veel gebeurd op een dag.

Bent u degene met ervaring die deze jongeman kan laten uitgroeien tot een stabiele vent. Stuur dan een mailtje naar sdo@dierenbescherming.nl met daarin een uitleg van uw thuissituatie en wellicht kunnen we dan een afspraak inplannen om kennis te maken.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht