Kira

Omschrijving

Wie bezorgt deze lieve dame een fijne oude dag? Kira is een Yorkshire terriër en met haar 14 jaar al behoorlijk op leeftijd. Ze heeft haar baas overleeft en is ze daarom op zoek naar een nieuw huisje.
Vergis u echter niet door haar leeftijd, want Kira is een dametje met een sterk karakter en ze weet precies wat ze wil. Tijdens een wandeling is ze avontuurlijk ingesteld en zal ze lekker onderzoekend voor je uit lopen. Ze kan dan ook nog echt van een wandelingetje genieten. Het is echter wel nodig om haar hier wat in te begeleiden, want mevrouw heeft staar en is ook doof. Ze kan dus ook niet loslopen, want als ze zelf op avontuur gaat zal ze wellicht haar baas kwijtraken.

Kira is netjes zindelijk en kan nog goed haar behoefte ophouden. Ze is echter op zoek naar een huisje waar ze niet al te veel alleen hoeft te zijn, want dat vind ze namelijk niet fijn. Ze zal dan zodra je vertrekt beginnen te blaffen en janken. Haar baas is dan ook haar beste vriend, en naar mensen die ze niet kent kan ze wat terughoudend zijn. Zo kan ze zelfs een beetje waaks reageren wanneer er bijvoorbeeld mensen langs het huis lopen. En als iemand iets met haar wil doen dat ze niet leuk vind komt het echte terriër karakter naar boven en kijk dan maar uit voor je vingers als deze je lief zijn.

In huis is Kira een gezellig hondje dat lekker op onderzoek uit gaat en met haar baas mee loopt. Ze heeft wel wat meer rustmomentjes nodig dan haar jongere soortgenoten en slaapt daarom veel. Voor haar zijn we dan ook op zoek naar een niet al te druk huis, zodat ze deze rustmomentjes ook goed kan nemen. Kira is geen fan van katten en naar andere honden reageert ze selectief. Een huis waar eventueel al een ander (ouder) hondje aanwezig is zou kunnen, maar ze vind het ook niet erg om de enige dierenvriend in huis te zijn. Al met al zien wij in Kira een hartstikke vrolijk hondje die bij ons in de opvang alle mensen erg leuk vind, behalve de dierenarts.

Bent u op zoek naar een ouder hondje die nog een fijne oude dag verdient en bent u niet veel van huis?  Dan komen wij graag in contact met u! Stuur ons dan een mailtje naar sdo@dierenbescherming.nl met daarin wat meer informatie over uw thuissituatie (woonsituatie, gezinssituatie, etc. ) en wellicht kunnen we een afspraak maken om nader kennis te maken.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht