Macy

Omschrijving

Macy is onze knappe, superlieve, maar onzekere jongedame van 3 jaar jong. In haar jonge jaren heeft Macy veel meegemaakt wat een diepe indruk bij haar heeft achtergelaten. Dit meisje is iets onzeker van aard en vind dan ook graag steun bij de mensen die ze goed kent. Ze vind het dan ook heel erg als deze mensen haar alleen laten, al is het even voor een boodschapje. Macy kan slecht alleen thuis zijn en dit is dan ook de reden dat Macy is afgestaan bij ons.

Bij haar vorige huis was al een begin gemaakt met de “alleen-thuis” training, alleen is deze nog niet voltooid. Macy is op zoek naar een nieuwe baas die deze training door wilt zetten (eventueel onder begeleiding van een gedragstherapeut) waar wij gebleven zijn. Dit vraagt dus uiteraard een hoop doorzettingsvermogen en geduld van u als nieuwe eigenaar. 
 
Macy is de grootste knuffelkont die je je kunt voorstellen. Zoals dit type hond betaamt, kan ze daarbij best wat lomp en uitbundig uit de hoek komen. Naar onbekende mensen was Macy voorheen enigszins terughoudend. Eerst maar even kijken met wie ze te maken had, voordat zij “uitbundig” zal reageerde. Inmiddels is haar vertrouwen in de mens enorm gestegen en laat zij een dergelijke terughoudendheid weinig tot niet meer zien.

Aan de lijn trekken en fixeren was voor Macy een reflex-reactie bij het zien van andere honden. Inmiddels heeft Macy een mooie rugzak op met een basis gehoorzaamheid. Dit is perfect in te zetten bij ontmoetingen en het passeren van andere honden. Ze kan mooi haar aandacht bij de mens houden en vervalt dan niet in ongewenst gedrag. De nieuwe eigenaren dienen rekening te houden met haar selectieve gedrag richting soort genoten. een loslooppark bezoeken? bezint eer gij begint! 
Macy is met wat simpele aandachtsoefeningen een voorbeeldige hond aan de lijn, het is daarbij wel van belang dat de nieuwe eigenaar zelf de basis gehoorzaamheid beheerst of bereid is deze eigen te maken doormiddel van het volgen van cursussen.

Macy is een hond met een hoog energie gehalte. zij word zowel fysiek als mentaal graag uitgedaagd. Macy zal gelukkig worden van een eigenaar welke haar naar alle redelijkheid nieuwe dingen aanleert op dagelijkse basis, zowel nuttige zaken als leuke trics & trucs. Voor een hond met een dergelijk energie gehalte is rust ook van groot belang. Al deze factoren zullen van belang zijn voor een gelukkige Macy.

Wij zoeken voor Macy een rustig huis bij iemand die veel thuis is om in alle redelijkheid het alleen thuis blijven uit te breiden. Macy zal door haar selectieve gedrag richting soortgenoten niet geplaatst worden in een huishouden met andere honden.

Bent u enthousiast geworden van Macy haar verhaal en wilt u net zo graag als haar op een positieve manier aan de gang gaan?  Dan komen we graag in contact met u! Stuur ons dan een mailtje naar sdo@dierenbescherming.nl met daarin wat meer informatie over uw thuissituatie, en wellicht maken we snel een afspraak om kennis te maken.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht