Macy

Omschrijving

Macy is onze knappe, superlieve, maar onzekere jongedame van 3 jaar jong. In haar jonge jaren heeft Macy veel meegemaakt wat een diepe indruk bij haar heeft achtergelaten. Dit meisje is erg onzeker en vind dan ook haar steun bij de mensen die ze goed kent. Ze vind het dan ook heel erg als deze mensen haar alleen laten, al is het even voor een boodschapje. Macy kan slecht alleen thuis zijn en dit is dan ook de reden dat we voor Macy een nieuw huis zoeken.

Bij haar vorige huis was al een begin gemaakt met de “alleen-thuis” training. Macy vind dit erg moeilijk en dus heeft dit veel tijd nodig. Stapje voor stapje, soms één stap vooruit en twee stappen terug. Macy is op zoek naar een nieuwe baas die deze training door wilt zetten (eventueel onder begeleiding van een gedragstherapeut) en zelf dus ook een hoop doorzettingsvermogen heeft. In het asiel zijn we alvast begonnen met de benchtraining, zodat Macy dit als een veilige plek gaat zien, waar ze vooral leuke dingen en lekkers krijgt. Hier reageert ze erg goed op. Vanwege de allergie voor rund eet Macy alleen rundvrije brokken en snoepjes.
 
Zodra ze je kent is Macy de grootste knuffelkont die je je kunt voorstellen. Zoals een echte Amerikaanse Stafford betaamt, kan ze daarbij best wat lomp en uitbundig uit de hoek komen. Naar onbekende mensen is Macy enigszins terughoudend. Eerst maar even kijken met wie ze te maken heeft, voordat zij “uitbundig” zal reageren. In plaats van het gebruikelijke gesnuffel, tikt Macy met haar poot tegen je been om je vervolgens met grote “puppy” ogen aan te kijken, hoe je hierop reageert.

Naar andere honden/katten is zij duidelijk zelfverzekerder. Aan de lijn trekken en fixeren is normaal voor haar. Macy is zeer selectief naar andere honden. Bij de ene hond kan ze enthousiast reageren, terwijl ze bij de volgende hond agressief kan reageren. Men moet er ook rekening mee houden dat Macy een actieve hond is, die met de tijd, lange wandelingen nodig zal hebben.

Wij zoeken voor Macy een rustig huis bij iemand die veel thuis is, zonder andere huisdieren, en een eigenaar die weet hoe haar in deze wereld te begeleiden. Macy zal uw tijd, liefde en aandacht belonen met honderden kusjes en knuffels en haar eeuwige trouw beloven! Bent u enthousiast geworden van Macy haar verhaal en verliefd geworden op haar mooie koppie? Dan komen we graag in contact met u! Stuur ons dan een mailtje naar sdo@dierenbescherming.nl met daarin wat meer informatie over uw thuissituatie, en wellicht maken we snel een afspraak om kennis te maken.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht