Timmie

Omschrijving

Zijn verschijning is toch een plaatje om te zien? Een hoog knuffel-gehalte zoals we dat hier noemen. Maar schijn kan bedriegen. Want Timmie wil op het eerste gezicht helemaal niet direct knuffelen. Hij heeft namelijk een gezonde argwaan naar vreemde mensen welke hij graag op afstand houd. En dat maakt hij goed duidelijk.

Timmie is herder achtige kruising, van 2 en een half jaar jong. Hij is bij ons op SDO afgestaan omdat de voormalige eigenaren tegen verschillende problemen aan liepen omtrent Timmie zijn gedrag. Zijn selectieve houding jegens vreemde mensen maar ook naar het volwassen kind binnen het gezin was voor zijn eigenaren niet meer te managen. In het verleden heeft Timmie wel eens gesnapt naar mensen welke zijn grenzen niet respecteren. Het is voor hem dus belangrijk dat zijn nieuwe baas zijn signalen goed kan lezen, zodat hij begrepen wordt en hij dit gedrag helemaal niet hoeft te laten zien.

 

Wij zijn hier begonnen om zijn defensieve gedrag/houding om te buigen door hem positieve associaties mee te geven bij het zien van vreemde mensen, maar er is nog een hoop werk te doen om dit gedrag te reduceren. Het is dus belangrijk dat de nieuwe eigenaar een gezonde dosis verstand van hondengedrag bezit om hier op verder te werken.

Het is fijn dat Timmie al een basis cursus gehoorzaamheid gevolgd heeft, hierdoor beheerst hij al meerdere commando’s en kun je daarop terug vallen in situaties die wat moeilijk voor hem zijn. Toch zou Timmie nog gebaat zijn bij een vervolg van de gehoorzaamheidscursus om de band tussen de nieuwe eigenaar en hem te versterken.

Bij zijn vorige huis heeft Timmie al geleerd om ongeveer een half dagje alleen thuis te zijn. Wat wel goed om te weten is, is dat Timmie een vocaal en aanwezig typje is. Hij mag graag reageren op prikkels die hij hoort of ziet, in en rondom huis.

Hoewel Timmie nieuwe mensen die hij niet kent dus erg spannend vind, is hij wel een hele lieve hond voor de mensen die hij kent. Bij Timmie is heel duidelijk te zien wanneer hij je in zijn hart heeft gesloten en het is dan echt een kleine knuffelbeer die graag bij zijn mens is. Lekker spelen is ook iets waar hij dol op is. Ook doet hij graag tricks en trucs in ruil voor een koekje. Timmie is duidelijk een erg slimme hond en het is belangrijk dat hij zowel mentaal als fysiek wel uitgedaagd wordt in het dagelijks leven, om te voorkomen dat hij zich gaat vervelen.

Denkt u dat u Timmie kunt bieden wat hij nodig heeft om te groeien in zijn proces tegen angst en onzekerheid? Dan ontvangen wij graag een email op SDO@dierenbescherming.nl met daarin uw woonsituatie, gezinssamenstelling en ervaring met honden.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht