Denzel

Omschrijving

Denzel is een Amerikaanse Bulldog reu van 5 jaar jong en kan niet wachten om zijn nieuwe baasjes te ontmoeten. Denzel is via een ander dierenasiel bij ons terecht gekomen om zijn geluk in onze regio te beproeven.

Denzel heeft in het vorige asiel laten zien dat hij een gezonde argwaan heeft richting vreemde mensen. Bij ons heeft hij met de mensen binnen ons team geen enkel probleem echter kan hij zich in het begin wel wat terughoudend opstellen. Zoals het veel mannen en bulldoggen betaamt: de liefde gaat hierbij door de maag! Met iets lekkers blijft van die terughoudendheid namelijk niets meer over. Hoewel Denzel makkelijk te overtuigen is van het goede in de mens plaatsen wij hem om bovenstaande redenen niet bij kinderen in huis.

Tijdens het wandelen loopt Denzel op een rustig tempo met je mee en kan je een ontspannen wandeling maken. Maar let op, zo rustig als hij is zo explosief kan hij zijn. Wanneer hij honden of fietsers tegen komt moet je namelijk wel even je hakken in het zand zetten want hij kan dan flink aan de riem trekken. Zijn de honden of fietsers gepasseerd, dan is hij direct weer rustig. Zijn intenties zijn hierbij niet van slechte aard. Denzel kan dus hier en daar nog wel wat manieren leren. Met de juiste positieve en vriendelijke sturing/ training kan hier ongetwijfeld nog veel eer aan behaald worden.

Denzel heeft in beide knieën artrose (waarschijnlijk ouderdomskwaal) en is hiervoor onderzocht en op advies van de dierenarts staat hij op pijnmedicatie en een voedingssupplement. Door zijn artrose in zijn knieën is het van belang dat Denzel keurig op gewicht blijft en niet te zwaar lijvig word. Door zijn (bij ons) bekende argwaan naar vreemde mensen laat Denzel zich niet graag hanteren en gedwongen in een positie zetten voor bijvoorbeeld een dierenarts bezoek. Het is van belang dat de nieuwe eigenaar hier met geduld en een zekere aard aan werken wil.

Bent u blij geworden van Denzel zijn blije bakkus? Denkt u dat u Denzel een vriendelijke doch duidelijke sturing kunt geven om hem nog te laten groeien in het leven? Stuur dan een e-mail met uw thuissituatie en waarom u voor Denzel bent gevallen naar: sdo@dierenbescherming.nl. Zodat we u kunnen uitnodigen om deze mooie man te ontmoeten.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht