Britt

Omschrijving

Deze knappe Bordeaux dog dame van 7 jaar heet Britt.

Britt is een echte ‘gentle giant’. Als ze je nog niet kent, is ze wat terughoudend van karakter. Echter als ze je leert kennen smelt ze voor je als een zacht gebakje. We zien dan een vrolijke hond die blij is met alle aandacht van de mensen die ze lief vindt.

Britt is voor mensen een lieve hond, die ook goed met kinderen overweg kan. Vanwege haar soms lompe gedrag plaatsen we haar bij voorkeur uit bij kinderen vanaf 12 jaar . Heeft u jongere kinderen die honden gewend zijn en wel tegen een stootje kunnen, kunnen we altijd kijken of de match goed is.

Britt is waaks op een rustige manier. Als er wordt aangebeld zal zij zich een keer laten horen, en mochten er vreemde mensen het huis in willen , zonder dat de baas er bij is, vindt zij dit niet oké en zal zij hier zeker op reageren.

Tijdens het wandelen loopt Britt met een stevige pas door, dit kan ook bijna niet anders als je zo groot bent. Ze bepaalt graag het tempo, maar is ook met een kleine correctie makkelijk weer terug te halen.
Het is voor Britt lastig om met andere honden geconfronteerd te worden. De spanning neemt dan duidelijk toe en ze trekt dan flink aan de lijn. Aangezien het een behoorlijke dame is, moet je dan letterlijk en figuurlijk wel stevig in je schoenen staan.

Britt heeft bij de vorige eigenaar laten zien niet sociaal te zijn met andere honden. Om deze reden is begonnen om Britt een muilkorf te laten dragen. Het aanwennen hiervan moet wel nog meer getraind worden en wij adviseren de nieuwe eigenaar om hier mee verder te gaan.
In het verleden heeft Britt samengeleefd met een kat en dit zag zij niet als een probleem. Natuurlijk zal dit in haar nieuwe huis wel rustig  geïntroduceerd moeten worden bij een kat die al honden gewend is.

Wij zoeken voor Britt een eigenaar die ziet hoe geweldig zij is , maar ook rekening houdt met haar niet-sociale kant en hier op een verantwoorde manier mee omgaat.

Ben je op zoek naar een Gentle Giant en zoek je een mensen-hond waarbij jij haar wereld wordt? Dan zien wij graag in een mail je woonsituatie en motivatie tegemoet en hopen wij je snel kennis te kunnen laten maken met onze lieve Britt.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht