Nona

Omschrijving

Deze prachtige dame van 6 jaar oud is Nona. We hebben Nona leren kennen als een echte mensenhond. Zodra ze je kent, wijkt ze niet meer van je zijde en ben je haar grootste vriend. Hierbij maakt ze geen onderscheid in jong en oud. Het liefst ligt ze met een kleedje naast je op de bank. Een lange wandeling kan ze van genieten, zolang het maar niet regent. Dan blijft Nona liever binnen in een warme mand :). Nona kan voor de werkende hondenliefhebbers wel eens een uitkomst zijn. Ze is snel tevreden: een lange wandeling is heerlijk, maar een dag luieren is ook geen enkel probleem. Als ze maar bij je mag zijn, dan is ze gelukkig!

Wanneer je met Nona gaat wandelen, wil zij het liefst alleen samen zijn. Niet linksom of rechtsom, maar even rechtdoor: Nona is geen hond-sociale hond. De verzorgers hebben hard gewerkt om de reactie op andere honden te verbeteren en met succes! Ze heeft geleerd om bij het passeren van andere honden haar aandacht op de baas te houden (uiteraard met wat lekkers). We gaan er vanuit dat de nieuwe eigenaar verder zal gaan met deze training. Wij lopen in een overzichtelijk gebied, met weinig andere honden, met Nona aan een lange lijn. Hier kan zij optimaal van genieten en heeft zij toch een stuk vrijheid. Het is voor Nona belangrijk om te wandelen met een muilkorf, om te voorkomen dat er foutjes op de loer liggen. Nona heeft geen enkel probleem met de muilkorf en snuffelt hiermee lekker in de rondte.  

Nieuwe mensen moet bij Nona even geïntroduceerd worden met een lekkere snack, want liefde gaat ten slotte door de maag. Wanneer Nona je in haar hart heeft toegelaten, kom je hier niet meer uit. Dit werkt hetzelfde met katten. Nona heeft in het verleden met 1 kat samengewoond, al weten we niet of ze er nu nog hetzelfde op zal reageren. Als er een kat in huis is, zal de kennismaking en de eerste periode goed begeleid moeten worden. Uiteraard speelt het karakter van de kat hier ook mee. Op de katten in de opvang reageert ze ontzettend goed en vertoond ze voornamelijk ontwijkend gedrag.

Ondanks haar stoere uiterlijk, zien wij Nona als een zacht eitje met een klein hartje. We zoeken voor haar een verantwoordelijke eigenaar die net zoveel van haar houdt als wij dat hier doen.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht