Laurent

Omschrijving

Wij zijn op zoek naar een nieuw huis voor Laurent! Deze knappe Shar-Pei man van 3,5 jaar  maakt met zijn mooie blauwe vacht helemaal de blitz in het asiel. Hij is helaas vanwege het verhuizen van zijn eigenaar ( woning met tuin naar een flat), opzoek naar zijn nieuwe for ever home

Laurent is een typische Shar-pei zoals een liefhebber hem zou kennen! Dit wil zeggen dat hij zeer aanhankelijkheid is voor zijn eigen mensen zowel volwassenen als kinderen, maar dat het proces van eigen worden wel even tijd en geduld nodig heeft. Hij kan zich in het begin tegenover vreemden argwanend opstellen, en bepaalt dan zelf of hij door iemand aangehaald wil worden of niet.

Vandaar dat het introduceren wat langer kan duren, maar voor een echte Shar-pei liefhebber is dit niet om van op te kijken.

Als Laurent je eenmaal als vriend heeft bestempeld ben je het helemaal bij hem, je wordt vriendelijk door hem begroet met een kwispel. En hij kan van gekkigheid niet meer zijn kont stil houden, het lijkt wel een mini tap-dance. Een van zijn meest favoriete bezigheden  is lekker spelen, en vooral met een flostouw lekker trekken. Niks is leuker dan dat! 

Als je naast zijn beschrijving ook valt voor zijn mooie blauwe kleur is het ook belangrijk te weten dat deze mooie kleur wel eens gepaard kan gaan met problemen aan huid en vacht. Om die reden staat Laurent bij ons op een hypoallergeen voer. Laurent doet het hier aanzienlijk goed op. Houdt er rekening mee dat hypoallergeen voer meer kost dan het gemiddelde hondenvoer. Het is van belang dat hij op dit voer blijft, anders krijgt hij last van zijn huid. Daarnaast krijgt Laurent een ½ pilletje prednoral, welke wij inmiddels aan het afbouwen zijn.

Laurent is niet sociaal met andere honden, wij zoeken dan ook een eigenaar welke geen enkel probleem heeft met het gebruik van een muilkorf. Laurent kan aan de riem uitvallen naar andere honden. Laurent heeft een eigenaar nodig die stevig in zijn schoenen staat en in deze nog graag wat nieuw gewenst gedrag zou willen/kunnen aanleren op een positieve werkwijze.

Het liefst zien wij voor Laurent een ervaren Shar-pei liefhebber die zijn karkater in het geheel waardeert en daarbij respecteert.

Bent u helemaal enthousiast geworden, door zowel Laurent zijn uiterlijk en zijn innerlijk?

Dan zien wij graag in een mail uw woonsituatie en motivatie tegemoet, en hopen wij u snel kennis te kunnen laten maken met ons toppertje Laurent. De mail mag naar sdo@dierenbescherming.nl

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht