James

Omschrijving

Dit is onze James. Een Old English Bulldog van 3 jaar . James is bij ons gekomen als afstand hond door een verstoorde verstandshouding tussen hem en een van zijn vorige eigenaren. 

Door omstandigheden is een deel van het verleden van James geheel onbekend, maar inmiddels hebben wij in de opvang een goede indruk gekregen van zijn (ontwikkelde) karakter en behoeftes en hebben dit goed in kaart kunnen brengen bij hem.

James zijn eerdere ervaringen in het leven in combinatie met zijn wat onzekere aard hebben vermoedelijk bijgedragen aan het wantrouwen ,wat James naar 1 van ‘zijn' nieuwe mensen heeft geuit. Welke een soort sneeuwbal effect heeft gecreëerd. Een vervelende situatie voor zowel mens als dier.

In onze opvang heeft James even de tijd nodig gehad om zich vertrouwd te voelen met alle mensen om zich heen, na enkele weken kunnen wij zeggen dat hij inmiddels de stempel “blij ei" heeft gekregen. In de omgeving van zijn kennel heeft hij nog even de tijd nodig nieuwe mensen blij te ontvangen. Het valt ons op dat hij steeds eerder en sneller mensen associeert met blijheid.

Wij zijn op zoek naar een eigenaar of huishouden waar James met geduld, rust, kennis van hedendaagse positieve trainingstechnieken en een hoop humor door het leven begeleidt wordt. James heeft behoefte aan een eigenaar welke zijn persoonlijke grenzen respecteert en die hem  positief, met geduld, kan leren dat ook mensen grenzen hebben. Net als hij..

Een Bulldog heeft nog wel eens de stempel eigenwijs te zijn . Wij ervaren datj James misschien ook een heerlijk tikkeltje eigenwijs is maar daarnaast ontzettend gehoorzaam! James is gemakkelijk te motiveren iets voor je te doen. Een stem, een koekje op zijn tijd. Hij doet het gewoon erg graag voor je. Oke.. soms gewoon voor het koekje misschien.

Bij een Bulldog denk je misschien snel aan een luie hond. James bewijst het tegendeel. Probeer hem maar eens bij te houden.. ;) Deze jongen stapt graag vlot en parmantig de wereld in met ‘zijn' mens. Bij James kun je je gewoon klaar maken voor heerlijke actieve wandelingen.

Andere honden vind James wel gezellig om mee samen te wandelen. Leuk voor een wandelingetje en een speeldate maar als huisgenoot hoeft dat voor hem niet zo. Hij heeft zijn mensen liever lekker voor zich zelf. Wij plaatsen James dan ook niet uit in een huishouden met andere honden.

James word enkel geplaatst in een huishouden met kinderen ouder dan 16 jaar.

Denk jij “wat zij zoeken voor James kan ik leveren?”. Denk jij deze onzekere vrolijke clown een stabiel en rustig huishouden te kunnen bieden waarbij hij zich positief zal kunnen ontwikkelen? Neem dan contact op via sdo@dierenbescherming.nl

 

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht