Djinn

Omschrijving

Wij hebben inmiddels vele reacties voor onze Djinn mogen ontvangen. Hieruit hebben wij inmiddels een selectie gemaakt en staan de eerste kennismakingsgesprekken al gepland voor haar. Het heeft geen zin meer om via de mail te reageren voor Djinn. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Ontmoet onze knappe fluffige (kruising) Akita genaamd Djinn van 7 maanden jong.
Djinn is bij ons afgestaan omdat zij niet meer samen kon met de andere hond en kat in het huishouden. Daarom zijn wij voor haar opzoek naar een nieuwe eigenaar.

Djinn kan in het begin wat gereserveerd zijn naar nieuwe mensen in haar leven, Toch ontpopt zij al snel tot een vrije en speelse hond. Djinn is dol op aandacht knuffels en dolle spelletjes. Van bruisende energie naar een rustige kalme Djinn. Toch zit er achter deze zachte uitstralende hond een groots karakter. De liefhebber van de Akita zal deze soms sterke eigenschappen herkennen en waarderen.

Wij zijn opzoek naar een eigenaar welke Djinn op een positieve manier kan laten opgroeien tot een zelfverzekerde stabiele hond waarbij respectvol word omgegaan met haar persoonlijke grenzen. Daarbij is het belangrijk dat de nieuwe eigenaar geen enkel probleem heeft met het feit dat Djinn niet met soortgenoten samen kan. Het is belangrijk dat de nieuwe eigenaar hier verantwoord mee omgaat.

Iets meer over de persoonlijke grenzen van Djinn; Fysieke gedwongen handelingen vind Djinn niet prettig. Het is dan ook wel een ras specifiek eigenschap dat een Akita zich niet zomaar wat laat opleggen als zij hier voor zichzelf het nut niet van inzien. Een bezoek bij de dierenarts even vasthouden om een poot te bekijken, allemaal zaken waarbij rekening gehouden moet worden met haar grenzen. Bij rekening houden bedoelen wij niet dat Djinn nooit eens over die grens heen hoeft of zelfs moet. Het is alleen de kunst bij Djinn deze grenzen te verlagen doormiddel van een positieve benadering. Laat zo een dergelijke handeling leuk zijn voor Djinn en ze doet het de volgende keer weer voor je en wie weet gaat een dergelijke handeling met de tijd zonder over na te denken. Daarnaast zal zij hier en daar zelf ook (vriendelijk) consequent begrenst moeten worden.

Bent u een eigenaar welke stevig in zijn schoenen staat? Kunt u vriendelijk doch consequent een jonge hond de regels van het leven meegeven? En heeft u daarbij geen probleem met een hond welke niet sociaal is naar soortgenoten (en katten) en weet u hoe u een hond daarin begeleid? Dan ontvangen wij graag via sdo@dierenbescherming.nl een mail met daarin uw situatie, ervaring en gezinssamenstelling zodat wij contact met u op kunnen nemen voor een kennismaking met onze Djinn.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht