Arlo

Omschrijving

Hier is Arlo! Arlo is wegens omstandigheden retour asiel gekomen na een plaatsing.

Arlo is grote maar zeer vriendelijke Mastin Español van maar liefst 59 kilo. Over de achtergrond van Arlo is helaas niet zo veel bekend. Het is ons wel duidelijk dat deze vriendelijke reus niet zo veel geleerd heeft in zijn nog jonge leven.

Wie bekend is met de Mastin weet dat deze hond zeer veel baat heeft bij grote eigen ruimte. Daar kan hij met hartenlust op een eerlijke manier huis, haard en vee bewaken en beschermen waar dat nodig is. Waar de “gemiddelde” Mastin wellicht niet de meeste overdreven aanhankelijke hond is laat onze Arlo het tegenovergestelde zien. Deze grote knuffelbeer “eist” maar wat graag zijn wel verdiende aandacht op bij de mensen die hem (al snel) in het hart zitten. Veel vee en erfbewakers leven graag op zelfstandige voet, bij een Mastin (en ook duidelijk voor onze Arlo) ligt dit net even anders, zij verliezen hun mensen niet graag uit het oog en zijn van zich zelf vaak trouwe volgers in en rondom huis.

Arlo is een grote sterke jongen met een hoop kracht welke houdt van heerlijke lange wandelingen. Ondanks dat Arlo nog een hoop kan en moet leren is het wel van belang dat zijn nieuwe eigenaar fysiek in staat is Arlo veilig te hanteren aan een lijn. Arlo is dan ook letterlijk opzoek naar een sterke baas welke met de wel bekende fluwelen handschoen Arlo met zijn enorme omvang in goede banen kan leiden. De fluwelen handschoen mag hierbij niet vergeten worden. Arlo mag misschien groot en sterk zijn maar zijn ziel is zacht en fragiel als hij niet met zachte hand gestuurd wordt. Arlo laat in de opvang zien dat hij met de juiste motivatie goed te begeleiden is, zoals bij het trekken aan de riem.

Het is belangrijk dat de nieuwe eigenaar op de hoogte is van het feit dat Arlo zeer selectief is naar soortgenoten. wandelen in een gebied met loslopers is dan ook niet mogelijk zonder een muilkorf. Arlo zal om deze reden niet geplaatst worden in een huishouden met andere honden. 

Wij zijn dus voor Arlo opzoek naar een eigenaar welke voldoet aan het bovenstaande profiel. Daarnaast is het van belang dat de toekomstige woonomgeving hier ook op aansluit. Denk hierbij aan een geruime omheinde tuin/erf. Wij zien Arlo het liefst geplaatst worden in een vrije/buiten wijk. Vanzelfsprekend word Arlo niet geplaatst in een appartement. 

Is uw hart warm geworden van het verhaal en aanblik van Arlo? Kunt u Arlo een semi-serieuze taak als huis en haardbewaker bieden en heeft u daarnaast een plaats voor 59 kilo hond voor de kachel als de dag erop zit? Dan ontvangen wij graag uw mail met daarin uw motivatie, woon- en gezinssituatie naar sdo@dierenbescherming.nl

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht