Brownie

Omschrijving

Deze grote, lieve lobbes heet Brownie! Een gecastreerde Staffordachtige reu van 7,5 jaar jong. Helaas is Brownie wegens prive omstandigheden van de eigenaar bij ons terecht gekomen. Maar Brownie geeft niet zomaar op en gaat vol goede moed weer opzoek naar zijn gouden mandje!

Brownie is een wat onzekere, jongeman die op het begin de kat uit de boom kan kijken. Maar eenmaal het ijs gebroken, wilt hij niet meer stoppen met knuffelen. Brownie is een slimme hond, die graag lekker bezig gehouden wordt. Het zou voor hem dan ook fantastisch zijn als hij samen met zijn nieuwe eigenaar een leuke positieve training bij een hondenschool kan gaan volgen, wellicht in het begin 1 op 1 of in een klein groepje. 

Voor een volgende eigenaar is het belangrijk om te weten dat Brownie selectief is naar soortgenoten en hier geen bloemetjes mee zal plukken op een losloopveldje. Brownie kan dan ook niet los van de riem lopen en zal voor de veiligheid een muilkorf moeten dragen in drukke omgevingen waar veel losse honden voorkomen. de toekomstige eigenaar moet hier geen enkele probleem mee hebben.

Wij zijn dus voor Brownie opzoek naar een rustiger huishouden, zonder kleine kinderen en huisdieren. Vanwege Brownie zijn onzekere aard plaatsen wij Brownie niet bij kinderen onder de 12 jaar of kinderen die onbekend zijn met honden vanuit huis.

Vanuit zijn vorige huishouden is Brownie gewend enkele uurtjes (half dagdeel) alleen thuis te verblijven. Hier in de opvang hebben wij gemerkt dat Brownie erg graag bij mensen in de buurt is en hij wat onrustig kan worden indien hij alleen gelaten word. Wij verwachten dat Brownie na een gewenningsperiode in alle redelijkheid kan leren om alleen thuis te blijven. Toch zoeken wij voor Brownie een huishouden waarbij veel werkuren hier geen druk op zal leggen.

Wilt u het avontuur samen met Brownie aangaan? Heeft u alle tijd om Brownie met geduld te leren alleen te blijven? bent u de verantwoordelijke eigenaar die wij voor Brownie zoeken? Mail dan graag uw woon en werksituatie naar sdo@dierenbescherming.nl Zien we u snel?

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht