Riff

Omschrijving

Dit is wereldreiziger Riff. Hij is ongeveer 3,5 jaar oud en komt uit Griekenland. Er worden tegenwoordig veel honden (met de beste bedoelingen) uit andere landen naar Nederland gehaald. Helaas pakt dat niet altijd gelijk positief uit. Eigenlijk is dat bij Riff ook het geval, hij is geplaatst in een omgeving met ontzettend veel prikkels en dat trok hij niet. Daardoor is hij in het asiel terecht gekomen.

Wij gaan rustig op zoek naar een nieuw huis voor hem. Het belangrijkste is, dat het in zijn nieuwe omgeving rustig is. En dan vooral buiten, dat betekent dat hij niet geplaatst zal worden in een flat of rijtjeshuis. Hij vindt het nu nog heel stressvol om over straat te gaan. Het liefst komen wij in contact met mensen met een grote tuin die een beetje afgelegen wonen. Een persoon alleen of een stel zou prettig zijn.

In huis zal hij na een gewenningsperiode gewoon relaxed zijn, hij is dol op andere honden, dus een hondenvriend of vriendin zal een feestje voor hem zijn. We plaatsen hem niet bij kinderen, dat is echt veel te druk voor hem. Hoe Riff met katten om gaat, weten we niet. Hij houdt erg van snuffelen, dat geeft hem ook rust. Binnen snuffel spelletjes doen, vindt hij echt heel leuk. Wellicht kan hij op detectie cursus met zijn nieuwe baas, als hij op zijn gemak is.

Riff is de grootste knuffelkont van de wereld als hij je eenmaal vertrouwt. Hij ligt graag tegen je aan of komt bij je op schoot liggen. Meestal zoekt hij het beste plekje op de bank uit, om zich daar letterlijk te nestelen! Hij houdt erg van eten, dus hij zoekt ook een foodlover als baas. Samen van eten genieten Zou hij heerlijk vinden en hij helpt graag met koken… lees: wachten tot er eten van het aanrecht valt.

Zoals hierboven al aangegeven, is de straat totaal niet zijn lievelings, maar is hij super gelukkig als we in de duinen gaan wandelen, het strand kan hij ook waarderen en het bos vindt hij wel ok, alleen zijn daar veel mensen die vreemd voor hem zijn, dat vindt hij niet zo prettig.

Hij kan goed alleen zijn en gaat ook elke dag mee in de auto. Dat gaat wel steeds beter, maar vindt dat wel nog wel  spannend.

Riff is een super lieve hond die veel liefde geeft, maar ook net zoveel liefde terug verdient! Het is zeer belangrijk om te weten dat je extreem rustig aan moet doen met een angstige hond. Blij zijn met minimale vooruitgang geven soms openingen naar grote positieve veranderingen, geduld is bij Riff echt het sleutelwoord. We zoeken daarom mensen met ervaring en mensen die meerdere keren terug willen komen om hem goed te leren kennen voordat we tot een plaatsing over zullen gaan.

Begeleiding na plaatsing, raden wij ten zeerste aan, want hoewel Riff enorme stappen heeft gemaakt de afgelopen tijd, hij heeft nog een lange weg te gaan naar een zo fijn mogelijk en stress loos leven!

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht