Gompy

Omschrijving

Op dit moment hebben wij genoeg mailtjes ontvangen, uit deze mailtjes maken wij een selectie. Wij gaan ervanuit dat er voor Gompy een juiste match zal plaatsvinden, om teleurstelling te voorkomen: het heeft geen zin meer om uw mail met motivatie naar ons toe te sturen. Deze worden dan ook niet meer beantwoord. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Hier is onze knappe kerel Gompy, een kruising Leonberger van 4,5 lentes jong. Gompy is helaas door omstandigheden bij ons in de opvang terecht gekomen. Wij weten alleen dat hij een niet al te fijn leven hiervoor heeft gehad. Maar vol goede moed is deze lieverd nu dan opzoek naar een gouden mand waar hij alle liefde en aandacht mag krijgen.

Doordat wij niets van Gompy zijn verleden weten, moesten wij hem echt hier in de opvang gaan leren kennen. Op het begin was hij nog erg afwachtend, hij vond het allemaal maar reuze spannend. Wel zien wij dat hij rustig van karakter is. Nieuwe situaties wilt hij het liefst even van een afstandje bekijken. Hetzelfde geldt voor nieuwe mensen; te snel benaderd worden door onbekende vind hij veel te eng!

Gompy geeft het wel heel goed aan als hij de situatie spannend vindt. Het is dan ook van belang dat zijn nieuwe eigenaar hier goed op reageert. Met veel geduld en liefde kom je dan ook steeds meer in zijn hart. Want als je eenmaal in zijn hart zit, komt er een ware knuffelkont naar boven. Het liefst kruipt hij dan helemaal in je en blijft hij lekker bij je kroelen. Omdat Gompy van een rustige benadering houdt, en hij onvoorspelbaarheid niet fijn vind, plaatsen wij hem alleen in een huishouden met kinderen vanaf 16 jaar.

Hier in de opvang hebben wij gemerkt dat Gompy wat selectief kan reageren op zijn soortgenoten. Om die reden plaatsen wij hem dan ook niet in een huishouden met andere honden. Met katten is dat een heel ander verhaal. Hier zagen wij dat hij in eerste instantie de kat ging vermijden, dit kan ook weer te maken hebben met dat het een nieuwe situatie is. Maar nadat we er even stonden en hij aan de situatie gewend was, vond hij de kat erg interessant en reageerde hij rustig erop. Natuurlijk moet Gompy in zijn nieuwe huishouden wel goed begeleid worden met de eventuele katten.

Alleen thuis blijven is Gompy niet gewend. Dit zal dan ook rustig aan opgebouwd moeten worden. Het is allemaal al erg wennen natuurlijk. Het liefst blijft hij dan ook zo min mogelijk alleen thuis.

Gompy is gek op onze wandelingen hier. Hij doet buiten lekker zijn eigen ding. En wanneer hij zin heeft, komt hij weer even een knuffel brengen. Deze reus kent eigenlijk niet tot nauwelijks commando’s, hier is dus zeker nog wel wat eer in te behalen.

Bent u gevallen voor deze knappe kerel? Denkt u bij te kunnen dragen aan de training en ontwikkeling op positieve en rustige wijze? Dan ontvangen wij graag een mail via sdo@dierenbescherming.nl waarom u voor Gompy bent gevallen, meld daarin duidelijk uw woon-/werksituatie en wellicht ziet Gompy u snel om kennis te maken.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht