Arlo

Omschrijving

Arlo is grote maar zeer vriendelijke (reus) Mastin Español van groot formaat en daarbij behoorlijke pechvogel. Helaas is Arlo weer terug in onze opvang nadat wij hem op marktplaats hebben terug gevonden. Gelukkig is deze reus weer terug in de opvang waar hij bekend en vertrouwd is. In alle rust gaan we voor een eigenaar waar Arlo nooit meer weg hoeft!

Wie bekend is met de Mastin weet dat deze hond zeer veel baat heeft bij grote eigen ruimte. Daar kan hij met hartenlust op een eerlijke manier huis, haard en vee bewaken en beschermen waar dat nodig is. Waar de “gemiddelde” Mastin wellicht niet de meeste overdreven aanhankelijke hond is laat onze Arlo het tegenovergestelde zien. Deze grote knuffelbeer “eist” maar wat graag zijn wel verdiende aandacht op bij de mensen die hem (al snel) in het hart zitten. Veel vee en erfbewakers leven graag op zelfstandige voet, bij een Mastin (en ook duidelijk voor onze Arlo) ligt dit net even anders, zij verliezen hun mensen niet graag uit het oog en zijn van zich zelf vaak trouwe volgers in en rondom huis.

Arlo is een grote sterke jongen met een hoop kracht welke houdt van heerlijke lange wandelingen. Ondanks dat Arlo nog een hoop kan en moet leren is het wel van belang dat zijn nieuwe eigenaar fysiek in staat is Arlo veilig te hanteren aan een lijn. Arlo is dan ook letterlijk opzoek naar een sterke baas welke met de wel bekende fluwelen handschoen Arlo met zijn enorme omvang in goede banen kan leiden. De fluwelen handschoen mag hierbij niet vergeten worden. Arlo mag misschien groot en sterk zijn maar zijn ziel is zacht en fragiel als hij niet met zachte hand gestuurd wordt. Arlo laat in de opvang zien dat hij met de juiste motivatie goed te begeleiden is, zoals bij het trekken aan de riem.

Het is belangrijk dat de nieuwe eigenaar op de hoogte is van het feit dat Arlo zeer selectief is naar soortgenoten. wandelen in een gebied met loslopers is om zijn formaat dan ook niet mogelijk zonder een muilkorf, Arlo heeft namelijk wel eens laten zien dat hij niet vriendelijk kan reageren op kleine hondjes. Arlo zal om deze reden niet geplaatst worden in een huishouden met andere honden. Als Arlo naar zijn nieuwe huis verhuist is het belangrijk dat er geduldig en in alle rust tijd genomen word elkaar te leren kennen. Een Mastin heeft tijd nodig om zijn mensen als “eigen” te beschouwen, in alle rust moet hij kunnen bekijken dat alles en iedereen om hem te vertrouwen is. Wij zullen in de opvang dan ook tot in de puntjes uitleggen hoe deze “rust”er in de praktijk uit hoort te zien mbt zijn eten en bijvoorbeeld andere resources.

Arlo heeft zich in de opvang weer keurig gedragen bij de dierenarts, ondanks dat deze hem vertelde dat hij heel wat kilo’s te zwaar is geworden. Wellicht was het zijn ontstoken oor dat verstopt zat dat hij wispelend aanhoorde dat de dierenarts hem een dieet oplegde, ach wij houden het maar op het vrolijke karakter van Arlo zelf…

Wij zijn dus voor Arlo opzoek naar een eigenaar welke voldoet aan het bovenstaande profiel. Daarnaast is het van belang dat de toekomstige woonomgeving hier ook op aansluit. Denk hierbij aan een geruime omheinde tuin/erf. Wij zien Arlo het liefst geplaatst worden in een vrije/buiten wijk. Vanzelfsprekend word Arlo niet geplaatst in een appartement. 

Is uw hart warm geworden van het verhaal en aanblik van Arlo? Kunt u Arlo een semi-serieuze taak als huis en haardbewaker bieden en heeft u daarnaast een plaats voor 60/65 kilo hond voor de kachel als de dag erop zit? Dan ontvangen wij graag uw mail met daarin uw motivatie, woon- en gezinssituatie naar sdo@dierenbescherming.nl

 

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht