Borre

Omschrijving

Wij willen je voorstellen aan onze Borre, een boxer kruising van 7 jaren jong. Deze knappe man is in de opvang terecht gekomen omdat de vorige eigenaar niet goed voor hem zorgde. Helaas is er over zijn verleden niet veel bekend. Wij kunnen alleen over Borre vertellen over hoe wij hem hier kennen.

Borre is als je hem nog niet kent een introverte man. Maar als je iemand kent die introvert is, weet je ook dat er ware clowns naar buiten komen als zij zich eenmaal op zich gemak voelen. Zo ook bij onze Borre. Eerst voorzichtig, daarna een vrolijke frans!

Borre kan soms naar nieuwe mensen even blaffen. Gewoon omdat hij het wat spannend vind. Maar neem je even de tijd voor deze voorzichtige lieverd en voer je hem in de tussentijd wat lekkers dan steel je zo zijn zachte hart. En geloof ons als we zeggen; Hij berooft ook jou hart met zijn knappe, lieve en zachte kop.

Borre vindt het heerlijk om aandacht te krijgen van zijn mens. Lekker wandelen en spelen met de bal bijvoorbeeld. Daarbij mogen we het belangrijkste natuurlijk niet vergeten; knuffelen, veel knuffelen... Met het wandelen kan Borre zo nu en dan wat aan de riem trekken, maar Borre is erg leergierig en koekjes lust hij graag. Met gemak valt hier dus echt nog wel winst te behalen.

Bij soortgenoten is Borre wat selectief. Hij kan andere honden soms keurig voorbij lopen, indien zij niet voldoende afstand houden vind hij het soms toch wat te spannend en kan hij hierop reageren door te blaffen. Toch merken wij dat Borre wel onder de indruk is van een teefje. zelfs als hij hierdoor eens wordt afgesnauwt geeft hij weinig sjoege en kijkt hij wel even de andere kant op. Als Borre eenmaal kennis heeft gemaakt met een rustige teef, vind hij ze eigenlijk wel erg leuk. In de opvang werken wij met Borre om hem te leren de prikkels van soortgenoten beter te leren reguleren. Wij zien dat Borre zich bij vreemde honden heel keurig laat sturen/afleiden met een snoepje en een lief woord. 

Wij weten niet of Borre ooit samen gewoond heeft met kinderen. Maar omdat Borre nieuwe mensen spannend vindt plaatsen wij hem niet in een al te druk huishouden. Daarom plaatsen wij hem eventueel enkel bij een gezin met kinderen vanaf 16 jaar die honden gewend zijn.

Wij schatten zo in dat als Borre eenmaal gewend is thuis hij prima even alleen thuis kan zijn. Het alleen thuis blijven zal geheel opnieuw en in alle redelijkheid opnieuw opgebouwd moet worden. Door zijn verleden hopen wij voor Borre op een eigenaar waarbij een hoge werkdruk niet aan de orde is, of een eigenaar welke Borre mag vergezellen op een werkplek. Kortom, linksom of rechtsom een eigenaar die veel tijd heeft voor deze lieve man.

Geïnteresseerd geraakt in deze bijzondere jongen? Heeft u veel tijd om Borre lekker mee op stap te nemen? Of ben jij wellicht die ene vrachtwagenchauffeur die een bijrijder zoekt die niet tegenspreekt? Borre kan alle kanten op, als het maar met zijn mens is!

Stuur een mail naar sdo@dierenbescherming.nl en wellicht maak jij snel kennis met Borre zijn lekkere bolle snoet.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht