Skippy

Omschrijving

Hallo, Ik ben Skippy! Hier in de opvang denken ze dat ik vermoedelijk gekruist ben met een labrador. Wat ze in ieder geval wel zeker weten is dat ik 2,5 jaar jong ben.

Mijn naam verklapt misschien al een beetje hoe graag ik door het leven huppel met de nodige energie. Hier op mijn logeeradres vinden zij dat heerlijk, want met mij kun je daarom heerlijke fietstochten maken. Mijn verzorgers hebben me laten zien en voelen dat een actieve wandeling of fietstocht mij goed doet. Ik kan namelijk vreemde nieuwe mensen wel eens spannend vinden maar als ik samen met mijn mens aan het fietsen ben vergeet ik even alles om me heen. Ik heb gemerkt dat ik daardoor nu ook makkelijker vele mensen wandelend kan passeren. Ik kan het nog wel een beetje spannend vinden als vreemde mensen zich tot mij richten.

Ik heb in de opvang geleerd een muilkorfje te dragen, sommige mensen zeggen dan “ahh wat zielig voor je”. Maar heus niet hoor, door het muilkorfje geven mensen op straat mij tenminste wat ruimte, precies de ruimte die ik nodig heb. Want ja, zeg nou eerlijk ik ben natuurlijk door mijn knappe looks enorm onweerstaanbaar om contact mee te maken, ook al wil ik dat soms helemaal niet. Het muilkorfje geeft dus vooral MIJ mijn vrijheid en veiligheid.

Bij de dokter laat ik mij van mijn goede kant zien als je mij netjes mijn muilkorfje omdoet. Ik weet dan precies waar ik aan toe ben en zal een lichamelijk onderzoek prima maar met een beetje gezonde argwaan doorstaan.

Andere honden kan ik wel gezellig vinden, het liefst dan wel een dame die mij kan laten zien dat ik de wereld niet zo spannend hoef te vinden. Mijn verzorgers plaatsten mij niet bij een andere reu. Zij denken dat als ik wat los ben gekomen hier wellicht een beetje te brutaal voor ben. Ik snap niet zo goed wat ze daarmee bedoelen, al mijn eigenschappen zijn tenslotte geweldig, van looks tot karakter. Had ik ook al gezegd dat bescheidenheid mijn 2de naam is..?

Ik ben eigenlijk opzoek naar een mens welke het niet zo erg vind dat ik niet direct iedereen zijn vriend op straat ben en daar wat ruimte nodig heb om meer te leren. Ik zou het ook fijn vinden als mijn nieuwe mens mijn muilkorfje ook mee adopteert, Het zal mij helpen om op een veilige manier vertrouwt te raken met de familie van mijn nieuwe mensen. Vergeet daarbij vooral geen koekjes/worstjes.. Door ze mij rijkelijk aan te bieden ben ik eigenlijk makkelijk om te kopen. Tja, ik blijf ergens ook maar een man, waar de liefde vaak door de maag glijdt.

Ben jij gevallen voor mijn knappe jonge en actieve snoet? Trekt jij graag uw wandelschoenen aan of stap je graag op de fiets met mij ernaast? Houdt u van hardlopen, backpacken en de weide wereld ontdekken? Mag ik dan alsjeblieft (na een kennismaking) met jou mee? Stuur mij dan snel een mailtje op sdo@dierenbescherming.nl en laten we samen de wereld in rennen!

 

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht