Mateo

Omschrijving

We hebben inmiddels al zoveel reacties gekregen voor Mateo dat het nu even geen nut meer heeft om te reageren. Mocht er bij de ontvangen mailtjes geen goed adres zitten, dan zullen wij verder zoeken in de ontvangen mailtjes.

Deze kanjer hebben we Mateo genoemd, hij is geschat op bijna 1 jaar. Mateo is een Devon Rex, vandaar zijn bijzondere uiterlijk. Hij is als zwerver bij ons binnen gekomen, dus we weten weinig van hem.
De rasbeschrijving van de Devon Rex zegt dat het een aanhankelijk, vrolijk, levendig, speels en zeer actief ras is. Deze kat heeft veel aandacht nodig en houdt van mensen om zich heen. Hij heeft er een hekel aan om alleen te zijn. De Devon Rex is zeer geschikt als binnenkat, zijn korte krullende vacht is namelijk gevoelig voor zonlicht en kou. Deze aanhankelijke, gevoelige kat is een liefdevolle vriend. Hij heeft een doordringende stem.
Dit ras verhaart praktisch niet, maar moet wel regelmatig gewassen, want hij transpireert en zijn oren produceren veel oorsmeer.
Helaas heeft Mateo wel een probleem met zijn gebit. Hij heeft ontstoken tandvlees en de dierenarts vermoedt dat hij daar in de toekomst wel aan geholpen zal moeten worden. Het is een vaak voorkomend probleem bij raskatten. Waarbij uiteindelijk het hele gebit getrokken zal moeten gaan worden. Wanneer dat moet gebeuren weten we niet, maar goede voeding en regelmatige controle zullen zeker helpen om dat moment uit te stellen.

Mateo is dus een hele mooie lieve je-weet-wel-kater die op zoek is naar een gezellig huis, met veel drukte en plezier. Maar ook met baasjes die weten dat hij in de toekomst wel geholpen zal moeten worden aan zijn gebit.

Bent u op zoek naar een bijzondere kat en bent u bereidt deze kosten in de toekomst op u te nemen, neem dan snel contact met ons op om kennis te komen maken met Mateo.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht