Wiskey

Omschrijving

Wiskey is samen met zijn broer binnengekomen, maar zijn apart van elkaar op zoek naar een nieuw huis.

Deze mooie zwarte man van nu 8 maanden oud is via een uitwisseling bij ons binnengekomen en was in het begin nog erg bang. Inmiddels is hij in een gastgezin geplaatst en zien ze daar steeds meer zijn ware ik naar boven komen. Het liefst bekijkt hij alles een beetje van een afstandje, hij gaat hier dan ook rustig bij liggen op een veilige afstand om het goed te kunnen observeren. Op dit moment komt hij vooral 's morgens naar beneden om te eten en als het begint te schemeren komt hij graag even kijken. Op dat moment loopt hij ook redelijk ontspannen met zijn staart in de lucht. En als hij voorzichtig om een hoekje komt kijken om te zien wat er allemaal gebeurd moeten de mensen van het gastgezin stiekem altijd wel even lachen. Aan alles zien we dat hij ons mens wel leuk vindt, maar het drempeltje voor nu nog iets te hoog is om dat laatste stapje te nemen.  

Voor Wiskey zijn we op zoek naar een huis met mensen die de tijd hebben om hem met geduld te benaderen en het vertrouwen te geven in de mensen en de wereld om hem heen. De 2 broers hoeven niet samen geplaatst te worden, maar we plaatsen ze wel bij een andere sociale kat (alleen of met zijn 2-en). Als hij eenmaal gewend is aan zijn nieuwe huis en de mensen daarin, zal hij ook graag de buitenwereld gaan ontdekken.

Ze zijn onbekend met honden, dus een huis zonder hond is gewenst. Kleine kinderen zijn te druk voor deze twee. Oudere kinderen die begrijpen dat dit angstige / verlegen katten zijn waar je niet achterna moet lopen, maar die wachten tot ze zelf gaan komen zou mogelijk wel kunnen.

Bent u op zoek naar één (of misschien wel twee) mooie jonge katten, die nog wel en drempel hebben? Neem dan snel contact met ons op om kennis te komen maken met Wiskey.

Wij vragen u bij serieuze belangstelling niet te bellen of langs te komen, maar een mailtje te sturen naar SDO@dierenbescherming.nl, graag met wat info over uw thuissituatie (gezinssamenstelling, ervaring, andere huisdieren, etc.) en wat u te bieden heeft. Onze dieren gaan nooit bij de eerste kennismaking mee naar huis, wij vragen u er een nachtje over te slapen, net als wij, zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht