Scottie

Omschrijving

Scottie is samen met zijn broer binnengekomen, maar zijn apart van elkaar op zoek naar een nieuw huis. Deze mooie zwarte man van nu 8 maanden oud is via een uitwisseling bij ons binnengekomen en was in het begin nog erg bang. Inmiddels is hij in een gastgezin geplaatst en zien ze daar steeds meer zijn ware ik naar boven komen.

In het begin keek hij de mensen in het gastgezin met grote ogen aan. Daarna bogin hij al heel voorzichtig een beetje uit hun hand te eten. En toen een van hun eigen katten mee ging naar de kattenkamer veranderde er iets bij Scottie. Met hun eigen sociale kat wilde hij wel heel graag contact.

Vanaf dat moment hebben ze hem het hele huis laten verkennen en heeft hij zijn grote voorbeeld model gevonden. Iedere dag maakt hij stapjes vooruit. Kwam hij eerst alleen in de avond beneden, nu is dat regelmatig ook overdag. Rende hij eerst direct naar boven wanneer de mensen zich bewogen, nu blijft hij meestal zitten. Hierbij hielp het voor Scottie ook dat ze (wanneer hij weg wilde rennen)  rustig tegen hem gingen praten. En waar hij eerst niets van de mensen wilde weten, wil hij nu regelmatig een knuffel. Soms zijn er zelfs momenten dat ze bijna over hem struikelen omdat hij voor de voeten loopt. Dit gebeurt vooral tijdens etenstijd. Als je bedenkt dat deze man in 2 weken tijd bij het gastgezin zo veel mooie stappen heeft gemaakt verwachten we in een nieuw en rustig huis waar de tijd voor hem is om zichzelf te zijn nog veel meer van dit soort mooie stappen.

Voor Scottie zijn we op zoek naar een huis met mensen die de tijd hebben om hem met geduld te benaderen en het vertrouwen te geven in de mensen en de wereld om hem heen. De 2 broers hoeven niet samen geplaatst te worden, maar we plaatsen ze wel bij een andere sociale kat (alleen of met zijn 2-en). Als hij eenmaal gewend is aan zijn nieuwe huis en de mensen daarin, zal hij ook graag de buitenwereld gaan ontdekken.

Ze zijn onbekend met honden, dus een huis zonder hond is gewenst. Kleine kinderen zijn te druk voor deze twee. Oudere kinderen die begrijpen dat dit angstige / verlegen katten zijn waar je niet achterna moet lopen, maar die wachten tot ze zelf gaan komen zou mogelijk wel kunnen.

Bent u op zoek naar één (of misschien wel twee) mooie jonge katten, die nog wel en drempel hebben? Neem dan snel contact met ons op om kennis te komen maken met Scottie.

Wij vragen u bij serieuze belangstelling niet te bellen of langs te komen, maar een mailtje te sturen naar SDO@dierenbescherming.nl, graag met wat info over uw thuissituatie (gezinssamenstelling, ervaring, andere huisdieren, etc.) en wat u te bieden heeft. Onze dieren gaan nooit bij de eerste kennismaking mee naar huis, wij vragen u er een nachtje over te slapen, net als wij, zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht