Dito en Loes

Omschrijving

Deze twee maatjes zijn Dito en Loes. Ze zijn bij ons binnen gekomen via een uitwisseling met een ander asiel, waar ze als zwervers zijn gevonden. Hierdoor weten we niet veel over hun verleden.

Allereerst de 3-kleur man Dito van 2,5 jaar oud. Door zijn verschillende kleurtjes is hij een erg bijzondere verschijning, want een mannetje met drie kleurtjes kom je niet veel tegen. Naast zijn mooi-gekleurde vacht is hij ook een echte schat. Op schoot zitten vindt hij dan nog wel erg spannend, maar hij zal geen ‘nee’ zeggen tegen een aai over zijn kop. Al vindt hij het aaien soms zo gezellig, dat hij nog wel eens wilt klauwen of bijten in je handen. Daarom is er besloten om hem te matchen met Loes, die ervoor zorgt dat Dito zich wat netter gedraagt.

Zijn onafscheidelijke maatje is Loes, een zwart-witte poes van 1 jaar. In tegenstelling tot Dito, is Loes wat afwachtender. Loes is geboren op een camping, waardoor ze wel mensen gewend is, maar niet van dichtbij. Wanneer je dan ook te snel dichtbij komt, duikt ze gelijk weg of kan ze een haal uitdelen. Loes heeft even de tijd nodig om te wennen. Als ze eenmaal gewend is aan haar nieuwe mensen, zien we dat ze langzamerhand toch steeds liever wordt. Ze zal met de hulp van Dito, haar nieuwe mensen en veel tijd / geduld uit kunnen groeien tot een lieve kat.

Graag zouden ze in de toekomst met zijn tweetjes naar buiten willen, zodat ze op vliegjes kunnen jagen en vriendjes kunnen worden met de buurtkatten. Van alleen een binnen of balkon worden deze 2 schatten dan ook niet gelukkig.

Omdat Dito de neiging heeft om zijn brokken naar binnen te schrokken, is het belangrijk dat hij zijn eten krijgt vanuit een schrokbak en meerdere kleine porties per dag. Ook steelt Dito het voer van Loes weg, dus zal er opgelet moeten worden dat Loes ook de kans krijgt om te eten.

Bent u opzoek naar twee totaal verschillende katten, maar die elkaar toch erg goed aanvullen? Heeft u genoeg tijd om Dito en Loes de aandacht te geven die ze verdienen? Neem dan snel contact met ons op om kennis met ze te komen maken.

Wij vragen u bij serieuze belangstelling niet te bellen of langs te komen, maar een mailtje te sturen naar SDO@dierenbescherming.nl, graag met wat info over uw thuissituatie (gezinssamenstelling, ervaring, andere huisdieren, etc.) en wat u te bieden heeft. Onze dieren gaan nooit bij de eerste kennismaking mee naar huis, wij vragen u er een nachtje over te slapen, net als wij, zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht