Jessie

Omschrijving

Dit zwarte dametje is Jessie, een poes van 9 maanden oud. Helaas is ze weer bij ons teruggekomen na haar adoptie, waardoor we opnieuw weer een huisje voor haar moeten zoeken.

Haar vorige huisje deelde zij samen met een ander kattenvriendje. Dit ging aan het begin erg goed, maar toen ze wat zelfverzekerder en wilder werd, vond het andere kattenvriendje het spelen niet zo leuk meer. Het is dus van belang dat haar nieuwe vriend(in) sterk in zijn/haar schoenen staat en Jessie laat merken als er even teveel gespeeld is, maar haar ondertussen ook kan begeleiden met haar socialisatie. Een anders sociale kat is voor Jessie wel een must in haar nieuwe huisje.

Jessie vindt mensen namelijk nog heel erg spannend. Ze zijn groot en eng en het liefst wilt ze dat ze haar met rust laten. In het pleeggezin waar ze korte tijd is verbleven, kwam ze wel stiekem even om de hoek gluren en durfde ze aan je handen te ruiken als je voorzichtig dichtbij kwam. Maar als je dan onverwachts beweegt, weet ze niet hoe snel ze de kamer weer moet uitrennen. Haar nieuwe eigenaren moeten dus wel mensen zijn die erg veel geduld hebben en samen met de andere kat in huis haar langzaam willen leren dat mensen wel goed en leuk zijn.

We weten niet of Jessie gewend is aan honden is huis en heeft deze ook niet leren kennen in haar vorige huisje of in het pleeggezin. Maar omdat honden voor veel katten toch erg spannend zijn, denken we dat het niet verstandig is om haar te plaatsen bij een hond. Oudere kinderen met veel geduld en begrijpen dat Jessie eigenlijk liever haar eigen gangetje gaat, zal zij vast accepteren. Wel moeten zij mee met de eventuele kennismaking, zodat we kunnen zien of Jessie dit oké vindt.

Omdat Jessie toch best veel energie heeft, moet ze in de toekomst ook lekker buiten kunnen spelen en dan is een balkon niet genoeg. Wel moet ze echt heel goed aan het huis en haar nieuwe mensen wennen, want in haar vorige huisje besloot ze na een tijdje niet meer binnen te komen. Buitenspelen vindt ze namelijk  zo ontzettend leuk, dat ze daardoor vergeet dat ze weer terug moet keren naar huis. Het is dus zeker niet gek om haar de eerste paar maanden lekker binnen te houden, waar ze eerst even mag genieten van de buitenwereld door het glas van het raam heen.

Wat we zoeken voor Jessie: Een huisje met veel geduld, met ervaring met angstige katten en een nieuw kattenvriendje die haar door deze spannende tijd van haar leven kan loodsen. Denkt u haar dit te kunnen bieden? Neem dan snel contact met ons op om kennis te komen maken met Jessie.

Wij vragen u bij serieuze belangstelling niet te bellen of langs te komen, maar een mailtje te sturen naar SDO@dierenbescherming.nl, graag met wat info over uw thuissituatie (gezinssamenstelling, ervaring, andere huisdieren, etc.) en wat u te bieden heeft. Uit alle mailtjes zullen wij de geschikte kandidaten uitnodigen om kennis te komen maken. Onze dieren gaan nooit bij de eerste kennismaking mee naar huis, wij vragen u er een nachtje over te slapen, net als wij, zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht