Trijntje

Omschrijving

Trijntje is 11 maandjes jong en is bij ons binnen gekomen als vondeling en is nu op zoek naar een huisje waar ze lekker zichzelf mag zijn en de mensen de tijd en geduld hebben om haar vertrouwd te maken.

Trijntje is namelijk een erg onzeker poesje. Ze lijkt hier heel graag aandacht te willen en dan komt ze even kijken naar wat je in haar kamer doet, maar als je te dichtbij komt vindt ze je eigenlijk toch wel erg spannend. Hier reageert ze op door zich terug te trekken, of door je een tik te geven met haar nagels uit. Aanhalen vindt ze dus al helemaal spannend. In haar nieuwe huisje zal ze dus waarschijnlijk wel de tijd nodig hebben, voordat mensen haar een aaitje kunnen geven.

Omdat Trijntje dus nog wel eens haar nagels kan gebruiken, is het niet verantwoord om haar bij kinderen in huis te plaatsen. Trijntje deelt momenteel haar verblijf niet met andere dieren, dus weten wij niet hoe zij zal reageren op een andere kat in huis.

Door haar jonge leeftijd vindt ze spelletjes en achter speelgoedmuisjes aanzitten nog wel ontzettend leuk. Ze vergeet dan ook heel even hoe spannend de mensen in de kamer zijn en is ze alleen nog maar bezig met achter het speelgoed aan zitten. Een doos vol met kattenspeelgoed staat dan ook bovenaan op haar verlanglijstje. Eigenlijk wilt ze aan haar nieuwe mensen heel graag laten zien hoe fanatiek ze met haar nieuwe speelgoed kan spelen. Ze zal het dan ook te gek vinden om uiteindelijk als ze gewent is naar buiten te gaan en te spelen met de kleine insecten die zich verstoppen in het hoge gras. Maar eerst is het voor haar belangrijk dat ze merkt dat ze in haar huis eten en een hele hoop aandacht krijgt, zodat ze het ook nog leuk vindt om terug naar huis te keren.

Heeft u een mooie tuin, een doos speelgoed voor Trijntje en geduld om haar tot rust te laten komen en te laten wennen aan het contact met mensen. Neemt u dan zeker contact met ons op.

Wij vragen u bij serieuze belangstelling niet te bellen of langs te komen, maar een mailtje te sturen naar SDO@dierenbescherming.nl, graag met wat info over uw thuissituatie (gezinssamenstelling, ervaring, andere huisdieren, etc.) en wat u te bieden heeft. Uit alle mailtjes zullen wij de geschikte kandidaten uitnodigen om kennis te komen maken. Onze dieren gaan nooit bij de eerste kennismaking mee naar huis, wij vragen u er een nachtje over te slapen, net als wij, zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht