Dommel

Omschrijving

Voor Dommel zijn op dit moment al erg veel reacties binnen gekomen, wij zullen deze eerst gaan verwerken. Het heeft op dit moment dus geen zin meer om te reageren.

Dommel is een grote, stevige kater van ongeveer 2 jaar oud. Hij is vanwege privé omstandigheden van de eigenaar bij ons gekomen als afstandsdier en is nu dan eindelijk weer op zoek naar een eigen plekje.

Dommel lijkt een onwijs stoere kater, maar is stiekem eigenlijk erg verlegen. Toen deze kerel bij ons binnen kwam, was hij duidelijk van slag: Hij miste de aandacht die hij kreeg bij zijn vorige eigenaar en hierdoor trok hij zich onwijs terug. Maar zodra hij wat meer aandacht kreeg van de verzorgers, begon hij toch een beetje op te leven. Nieuwe mensen en verandering van omgeving vindt hij niet zo heel leuk, maar met een beetje aandacht komt hij toch langzaam uit zijn schulp.

Voor Dommel zijn we op zoek naar een huisje waar hij uiteindelijk ook naar buiten kan, zodat hij lekker in het warme zonnetje kan liggen en kennis kan maken met de buurtkatten. Een balkon zou voor hem niet genoeg zijn.

 In zijn vorige huis is hij gewend aan andere katten. Hij zou dus prima geplaatst kunnen worden met een andere kat in huis, maar zij moeten wel langzaam aan elkaar kunnen wennen. Als er een andere kat in huis aanwezig is, is het voor Dommel verstandig om hem de eerste paar dagen lekker in een aparte kamer te zetten. Zo kan hij eerst even bijkomen van de schrik van de verhuizing.
Honden en kleine kinderen vindt Dommel helemaal niks. Ze zijn veel te druk voor hem en eigenlijk vindt hij ze ook nog heel erg spannend. Kinderen boven de 12 jaar moeten mee met de eventuele kennismaking, zodat we kunnen zien hoe hij op ze reageert.

Bent u op zoek naar een lieve, maar erg verlegen kater? Heeft u genoeg tijd om hem rustig te laten wennen aan zijn nieuwe huis? Neem dan snel contact met ons op om kennis te komen met Dommel.

Wij vragen u bij serieuze belangstelling niet te bellen of langs te komen, maar een mailtje te sturen naar SDO@dierenbescherming.nl, graag met wat info over uw thuissituatie (gezinssamenstelling, ervaring, andere huisdieren, etc.) en wat u te bieden heeft. Uit alle mailtjes zullen wij de geschikte kandidaten uitnodigen om kennis te komen maken. Onze dieren gaan nooit bij de eerste kennismaking mee naar huis, wij vragen u er een nachtje over te slapen, net als wij, zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht