Femke

Omschrijving

Deze knappe jonge dame van 9 maanden oud is Femke. Zij is op straat gevonden en hierdoor bij ons binnen gekomen.

Femke heeft in haar jonge jaren nooit veel contact gehad met mensen. Dit is iets wat ze nu langzaam aan begint te leren. Ze moet het vertrouwen in mensen nog een beetje vinden. Als ze je net leert kennen is zij nog heel verlegen, maar met lekker eten zoals natvoer is zij snel over te halen om zich te laten zien. Ze komt dan voorzichtig kijken en dit durft ze dan zelfs van je vingers af te likken.

Met veel aandacht en tijd moet zij leren dat mensen leuk zijn. Omdat zij mensen nog een beetje spannend vindt, plaatsen we haar niet uit in een huishouden met jonge kinderen.

Bij ons zit Femke gezellig met een andere kat samen. We merken aan haar dat zij hier veel baat bij heeft en plaatsen haar daarom ook graag in een huishouden met andere katten. Een andere sociale kat kan haar zeker helpen om sneller te wennen. Omdat zij zeer actief en speels is, zoekt zij wel een maatje die haar bij kan houden.


Femke is op zoek naar een huisje met een tuin, zodat ze als ze eenmaal goed gewend is lekker de buurt kan verkennen. Wat zij zoekt in haar nieuwe personeel zijn mensen die veel geduld hebben en haar rustig de tijd geven om uit haar schulpje te kruipen. Met genoeg tijd en aandacht kan zij zich ontpoppen tot een hele leuke jonge dame.
Wij vragen u bij serieuze belangstelling niet te bellen of langs te komen, maar een mailtje te sturen naar SDO@dierenbescherming.nl, graag met wat info over uw thuissituatie (gezinssamenstelling, ervaring, andere huisdieren, etc.) en wat u te bieden heeft. Uit alle mailtjes zullen wij de geschikte kandidaten uitnodigen om kennis te komen maken. Onze dieren gaan nooit bij de eerste kennismaking mee naar huis, wij vragen u er een nachtje over te slapen, net als wij, zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht