Knorretje

Omschrijving

Hallo! Ik ben Knorretje en doe mijn naam geen eer aan hoor. Oke, toen ik mijn naam kreeg wel. Mensen vond ik namelijk eng en dat liet ik ze ook duidelijk weten. Ik kon namelijk heel goed blazen, grommen en slaan. En zo probeerde ik jullie mensen bij me weg te houden.
Maar dat is dus niet gelukt. Ik vind jullie nog steeds een beetje eng, maar toch ook wel interessant. Als ik nieuwe mensen zie of mijn pleegmama beweegt te snel dan kan ik nog steeds blazen en bij nieuwe mensen grom ik nog een beetje. Kom je echt te dichtbij met bijvoorbeeld je hand als ik het spannend vind, dan kan ik slaan.
Maar ik ben inmiddels wel wat stoerder geworden. Spelen en eten als mijn pleegmama erbij zit doe ik al heel stoer. Ze houdt er dan gelukkig wel rekening mee dat ik kan schrikken als ze snel beweegt. Doordat ik wat zekerder ben mag ik nu samen met mijn zus het huis verkennen. Dat is gaaf hoor. We kunnen dan lekker achter elkaar aanrennen en ik vergeet dan zelfs heel af en toe dat mijn pleegmama ook in de kamer is. En als ik het vergeet doe ik zelfs mijn staartje de lucht in.
Ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat ik nog echt tijd nodig heb om jullie mensen echt te vertrouwen en geaaid worden wil ik echt niet. Ik ruik wel aan de hand van mijn pleegmama, maar die stap is voor mij nu ver genoeg. Misschien doe ik ooit nog een stapje erbij, maar dat weet ik nog niet.
Ik ben nu op zoek naar een huisje met mensen met ervaring met katten met een drempel. Waar ik de tijd krijg om te wennen en misschien in de toekomst op schoot kom liggen, maar dat kan ik zeker nog niet beloven.
Ik zit nu met mijn zusje Tijgetje bij mijn pleegmama en we kunnen het erg goed vinden samen, dus als u ons allebei in huis wil nemen is dat helemaal super, maar het allerbelangrijkste is dat er een speelse sociale jonge kat in huis is.
Dat is wel nodig: een kat in huis die het fijn vindt om mij verder te helpen wennen  aan de grote wereld om mij heen. Ik ben best ondernemend dus de kans is heel groot dat ik later als ik groot ben de tuin in wil en dat een balkon niet genoeg is. 

Heeft u een plekje voor mij (en eventueel mijn zusje)  en heb ik dan een vriendje? Neem dan snel contact op met het SDO om kennis te komen maken met de mensen daar en uiteindelijk met mij. Ik zit nu nog bij mijn pleegmama en grote broers en daar mag ik blijven tot ik naar mijn nieuwe huis vertrek.

Wij vragen u bij serieuze belangstelling niet te bellen of langs te komen, maar een mailtje te sturen naar SDO@dierenbescherming.nl, graag met wat info over uw thuissituatie (gezinssamenstelling, ervaring, andere huisdieren, etc.) en wat u te bieden heeft. Uit alle mailtjes zullen wij de geschikte kandidaten uitnodigen om kennis te komen maken. Onze dieren gaan nooit bij de eerste kennismaking mee naar huis, wij vragen u er een nachtje over te slapen, net als wij, zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht