Ollie

Omschrijving

Dit is Ollie.

En zoals menig persoon zal reageren: wat is hij mooi he!
Ollie heeft zijn looks en karakter mee. Echter zit er een grote maar aan Ollie. Hij is erg stress gevoelig en raakt daardoor onzindelijk.
Lieve Ollie kwam bij ons ter afstand omdat zijn vorige baasje op hoge leeftijd was en niet meer in staat was zijn ongelukjes op te ruimen. Wij hebben hem door de medische molen gehaald en daar kwam uit dat Ollie uiterst gevoelig is voor stress en veranderingen. Je moet even voorstellen dat je huiskamer op een bepaalde manier is ingericht en dit wil je op een dag veranderen. Ollie kan dan de kluts kwijt raken en kan gaan plassen. Ollie gedijt het beste met rust en regelmaat.

Hij heeft last van blaasgruis. (Menig kater krijgt hiermee te maken). Hij heeft hiervoor een speciaal blaasgruisdieet en mag dan ook geen ander voer eten dan zijn dieetvoer.
Ook staat Ollie op het ogenblik op rustgevende medicatie. Dit lijkt voor alsnog te werken.

Zoals u misschien leest komt er heel wat bij kijken. We hebben het bewust niet mooier gemaakt dan dat het is. We willen dat mensen niet alleen op het uiterlijk vallen maar echt begrijpen waaraan ze beginnen.

Ondanks zijn problemen is Ollie een hele lieve kater, die dol is op aandacht en op schoot zitten. Hij is dan ook op zoek naar mensen die veel tijd en aandacht voor hem hebben, heerlijk met hem willen knuffelen. Hij is gek op het sabbelen van kleedjes. Dit maakt hem erg rustig en hij kan zo een half uur tot een uur bij je op schoot blijven liggen.

Ollie is dus een ontzettend lieve kat. Echter is het een kat die graag naar buiten wilt, dieetvoer heeft, medicijnen nodig heeft, vachtverzorging nodig heeft, en een huisje zonder kinderen of andere huisdieren.

Een huisje waar een ongelukje geen ramp is, waar hij heerlijk geknuffeld kan worden maar ook lekker buiten kan ravotten.
Wij denken daarbij aan een woonhuis met erf of eventueel een Zorgboerderij bijvoorbeeld.

Bent u niet geschrokken van het verhaal van Ollie? En denkt u: Deze kat kan ik zijn gouden mandje bieden?

Neem dan via de mail contact op met sdo@dierenbescherming.nl

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht