Kami

Omschrijving

Dit is Kami, zij is een mooi zwart met wit kitten van 5 maanden. Zij zit nu in een pleeggezin voor de socialisatie en haar pleegmama heeft onderstaand stukje over haar geschreven:

Hoi allemaal.
Ik ben Kamikaze, maar mijn pleegmama noemt me Kami. Ze vindt die naam beter bij me passen omdat de betekenis liefde is.
Toen ik net in het asiel kwam wist ik echt niet wat liefde was. Ik woonde op straat en rende als een Kamikaze een hele drukke weg over. Ik was ook zo ontzettend bang voor jullie mensen. Alles deed ik om maar te voorkomen dat jullie dichtbij kwamen.
Maar de medewerkers van het asiel en mijn pleegmama wilde niet geloven dat ik nooit van mensen zou kunnen houden. En nu woon ik dus bij mijn pleegmama, bonus zusje Knorretje en twee hele grote katers.
Toen ik er net was hield ik me vast aan het gevoel dat jullie niet leuk zijn. Gek vond ik het dat al mijn andere harige vriendjes dat niet vonden of veel minder erg vonden dan ik.
Mijn pleegmama en andere mensen hebben me laten zien dat jullie eigenlijk best leuk zijn. En daarom ben ik langzaamaan steeds meer toenadering gaan zoeken. Eten uit jullie hand  spelen met een hengeltje met veertjes en spelen met jullie handen. Dat laatste mocht eigenlijk niet en dat heb ik inmiddels goed geleerd.
En weet je wat ik ook heb geleerd? Dat jullie met die handen me ook een lekker gevoel kunnen geven. Wel zolang ik dat wil hoor, dat dan weer wel.
Er zijn ook nog wel momenten dat ik dingen spannend vind. Ik ga dan achter het fornuis zitten of blazen, maar dat is meestal als iets onbekend voor me is. Eén ding vind ik op dit moment echt nog te spannend. In een reismandje wil ik niet, maar mijn pleegmama gaat proberen om me te laten zien dat het minder eng is dan ik denk.

En nu? Haha, nu mag ik dus op zoek naar personeel. Mijn pleegmama zegt namelijk dat ik daar nu stoer genoeg voor ben. Ik zoek wel een huisje waar ik rustig mag wennen en het niet al te druk is. Ook moet er echt een leuk sociaal kattenmaatje voor me zijn. Daar wil ik namelijk graag verder van leren.

Voor Kami zijn we dus op zoek naar een rustig huis, met baasjes die ervaring hebben met bange kittens die nog een heleboel moeten leren. Wat heel belangrijk is voor haar is dat er een sociale kat in huis is, sociaal naar mens en kat, omdat zij daar nog heel veel van kan leren. Of ze naar buiten moet weten we niet, haar wereldje is al spannend genoeg in huis. Kami is dus geen kitten dat vanavond op schoot komt liggen, maar waarschijnlijk heeft ze langere tijd nodig om aan haar nieuwe mensen en omgeving te wennen.

Denkt u dat Kami bij u op haar plekje is? Heeft u veel liefde, bent u bereidt er veel tijd in te steken en heeft u heel veel geduld? Neem dan contact met ons op om kennis te komen maken met Kami.

Wij vragen u bij serieuze belangstelling niet te bellen of langs te komen, maar een mailtje te sturen naar SDO@dierenbescherming.nl, graag met wat info over uw thuissituatie (gezinssamenstelling, ervaring, andere huisdieren, etc.) en wat u te bieden heeft. Uit alle mailtjes zullen wij de geschikte kandidaten uitnodigen om kennis te komen maken. Onze dieren gaan nooit bij de eerste kennismaking mee naar huis, wij vragen u er een nachtje over te slapen, net als wij, zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht