Avenue

Omschrijving

Avenue is een echt zwerfkater. Hij heeft zijn hele leven buiten gewoond. Hij kent mensen niet anders dan dat ze eten voor hem neer zetten. Toen hij hier binnenkwam wilde hij dan ook echt niks van ons weten. Hij zat meestal verstopt in een hoekje en als je te dichtbij kwam dan kwam hij blazend en meppend tevoorschijn.

Na veel socialisatie is hij al heel erg goed op weg. Hij vindt het oke als er mensen binnenkomen en als je even blijft zitten dan vindt hij het best gezellig dat je er bent. Hij durft gewoon rond te lopen en voorzichtig aan je te snuffelen. Het spelen met een hengeltje vindt hij helemaal geweldig en dan vergeet hij weleens dat er een mens aan het andere einde zit. Ook met lekker eten kun je vriendschap sluiten en dat wil hij graag van je aannemen.

Wel moet hij nog leren wat die handen van hem willen. Handen vindt hij maar rare dingen en hij snapt niet goed waarom die aan hem willen zitten. Aaien heeft hij nog nooit meegemaakt en moet dit dan ook echt nog leren. Eraan ruiken durft hij al een beetje, maar verder is nog te spannend. Als handen meer van hem willen dan slaat hij ze weg.

Avenue is op zoek naar een huisje met mensen die bekend zijn met dit soort katten en zijn gedrag kunnen lezen. Mensen die veel rust en geduld met hem hebben en niks van hem verwachten. Dat hij een huis met een tuin moet lijkt mij duidelijk.

Wie wil deze jongeman een kans geven om zich te laten ontpoppen tot de leuke en speelse kater die er stiekem wel inzit?

Wij vragen u bij serieuze belangstelling niet te bellen of langs te komen, maar een mailtje te sturen naar SDO@dierenbescherming.nl, graag met wat info over uw thuissituatie (gezinssamenstelling, ervaring, andere huisdieren, etc.) en wat u te bieden heeft. Uit alle mailtjes zullen wij de geschikte kandidaten uitnodigen om kennis te komen maken. Onze dieren gaan nooit bij de eerste kennismaking mee naar huis, wij vragen u er een nachtje over te slapen, net als wij, zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht