Kittens

Omschrijving

Er zijn plaatsbare kittens!

Hoe gaat het adopteren van een kitten in zijn of haar werk?


- Kittens kunnen vanaf 10 weken leeftijd geadopteerd worden.
- Kittens worden ten alle tijden als koppel geplaats. Wanneer u al een kat in huis hebt die niet ouder is dan 7 jaar, kan een kitten ook alleen geplaatst worden.
- Kittens zijn ontwormd, ontvlooit, gechipt en hebben hun 1e vaccinatie gehad. De  2e vaccinatie moet vaak nog gegeven worden en komt voor uw eigen rekening.
- U krijgt een doorverwijzing mee om de kitten(s) te laten castreren / steriliseren voor de leeftijd van 8 maanden. Bij onze dierenarts Lussing in Hoofddorp. (De kosten van deze operatie zitten inbegrepen bij de adoptiekosten).
- De kosten voor de adoptie per kitten zijn: €155,00
- De meeste kitten verblijven bij ons in pleeggezinnen. Indien u wordt uitgenodigt zult u de kennismaking bij het pleeggezin doen en niet bij ons op het asiel
- Wanneer u kennis heeft gemaakt zult u en het pleeggezin er een nachtje over moeten slapen. De volgende dag wordt door u een mailtje gestuurd naar SDO met uw antwoord of u voor de adoptie wilt gaan of er van af ziet. Daar zullen wij op antwoorden of ook het pleeggezin een match heeft gezien. Als dit zo is zetten wij gaat de adoptieprocedure van start.

Tevens werken wij niet met een wachtlijst of reservelijst. Ook kunt u niet telefonisch een kennismakingsgesprek inplannen. Dit kan alleen via de mail.In de mail zouden wij de volgende informatie willen ontvangen:


- Uw familie samen stelling
- Uw huiselijke situatie
- Uw werksituatie
- Als u al een kat in huis heeft horen wij graag wat het karakter is van de kat, hoe gaat de kat om met andere katten, wat is de medische situatie van de kat en wat is de reden dat u een kitten naast uw huidige kat wilt neerzetten?
- Is het de bedoeling dat het binnen katten worden of mogen ze naar buiten de tuin in?
- Naar wat voor karakter(s) bent u op zoek? Denk hierbij aan: speels, aanhankelijk, avontuurlijk, angstig, op zich zelf.


Wij begrijpen de frustratie ontstaan door een eventueel af bericht i.v.m. de vele aanmeldingen op een desbetreffend kitten. Wij willen dan ook graag aangeven dat de af berichten niet persoonlijk zijn. U moet begrijpen dat er gemiddeld 30 tot 40 mailtjes binnen komen per dier. Wij maken een profiel op per dier of stel en selecteren op basis daarvan een gegadigde.
Het is dan ook niet nodig om meer dan 1 mail te sturen, in de hoop dat u meer kans maakt.


Het kan dus ook wat langer duren voordat u wat hoort van ons. Daar wij door veel administratie heen moeten om te selecteren. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Wij zullen ons best doen voor ieder kitten een prachtige nieuwe familie te vinden!


* De kittens op de foto's zijn voorbeelden.

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht