Dolfje en Elliot

Omschrijving

Ontmoet Dolfje & Elliot, twee kittens met ieder hun eigen karakter. De twee kittens zijn jong binnengekomen bij het SDO en zijn opgegroeid in een pleeggezin. Aan mensen zijn ze gewend en ook de huiselijke situatie zijn bekend. Ze kunnen heerlijk spelen en achter elkaar aanrennen om daarna heerlijk op je schoot of naast je in slaap te vallen.

Wat belangrijk is bij dit duo is dat ze alle twee niet de makkelijkste start hebben gehad. Elliot is met 4 weken binnen gebracht en heeft een blaasontsteking gehad, maar is nu hersteld. Dolfje kwam binnen met vermoedelijk nies en een dikke opgeblazen buik door de aanwezigheid van wormen. Na behandeling in overleg met dierenarts is Dolfje wormenvrij. Echter is Dolfje nog niet volledig genezen van nies. Hier wordt in het pleeggezin nog hard aan gewerkt, maar er moet rekening gehouden worden met het feit dat de nies mogelijk chronisch wordt.

Elliot is een oranje-witte kater die steeds ondeugender wordt. Waar hij in het begin nog wat afwachtend was, is hij nu speels en rent hij overal op en onder. Hij is extreem nieuwsgierig naar alles om hem heen. In het pleeggezin heeft hij de mogelijkheid gehad om afgeschermd in de tuin te lopen (tuigje en los) en dit is voor hem echt een toegevoegde waarde. Hij vindt het heerlijk om de wereld te ontdekken en achter vliegjes en andere insecten aan te rennen. Verder is Elliot heel aanhankelijk en vindt hij het fijn om op je schoot in slaap te vallen. Hij zal zeker aan je laten weten als hij iets van je wilt.

 

Dolfje is een zwart-witte poes die wat ouder is dan Elliot. Ze is wat rustiger van aard, maar kan ook heerlijk rondrennen. Ze wacht vaak nog dingen af wanneer ze in een nieuwe situatie terecht komt, maar dit went snel. Verder vindt ze het heerlijk om geaaid te worden, maar zal ze wat vaker naast je komen liggen dan op je schoot. Vanwege nies-achtige symptomen, niest Dolfje regelmatig en kan hierbij snot vrijkomen. Dit is verder niet direct gevaarlijk, maar het is wel zaak om Dolfje goed in de gaten te houden of ze verder wel gezond blijft.

Uiteindelijk willen Dolfje en Elliot buiten, rondrennen in een huis met een tuin, maar wij raden aan om ze vanaf volgend voorjaar pas naar buiten te laten gaan.

Dolfje en Elliot worden graag samen geplaatst.

Bent u geïnteresseerd in Dolfje en Elliot? Neem dan contact op via: sdo@dierenbescherming.nl met uw interesse, huiselijke, familiaire en werksituatie. En wie weet zien jullie elkaar sneller dan verwacht!

Asiel

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
Tel.: 088-8113430
E-mail: sdo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht