Gastgezin hond

Jonge dieren, dieren op leeftijd of dieren met een gedragsprobleem hebben vaak extra zorg nodig. Het is in sommige gevallen beter om hen tijdelijk onder te brengen bij een gastgezin.

Gastgezin hond

Daarom werken wij samen met gastgezinnen. Onze gastopvang zorgt incidenteel voor de opvang van diverse honden. Deze dagelijkse zorg wordt geboden door gastgezinnen die de dieren in hun eigen huis opvangen. Zij geven ze extra aandacht, (medische) zorg en training, zodat deze dieren als goed gesocialiseerde en gezonde hond geplaatst kunnen worden in een nieuw thuis. Het gaat om de volgende gevallen:

Teven (moederhond) met pups
Deze dieren worden opgevangen in een kraamkamer zodat de puppy’s in alle rust en veiligheid kunnen opgroeien. Het gastgezin moet bereid zijn om met de dieren naar onze opvang te komen voor onderzoek en de vaccinaties door de dierenarts. Daarnaast spelen zij soms een rol bij de selectie van potentiële adoptanten.

Buitenlandse honden
Vaak gaat het hierbij om angstige tot zeer angstige honden. Zij hebben baat bij een rustige omgeving (weinig verkeer) en soms bij de steun van een andere, stabiele hond. Het is belangrijk dat het gastgezin ervaring heeft met buitenlandse honden. Een gastgezin herkent eventuele stress signalen en weet daarop goed te anticiperen.

Gedragsproblematiek/sterkere rassen
Voorkomende gedragsproblemen kunnen zijn: honden angstig of agressief zijn (verkeer, mensen, e.d.), uitvallen naar andere honden of last hebben van recource guarding (bezitterig gedrag) maar wel trainbaar zijn. Voor het opvangen dan dergelijke honden moet een gastopvang echt kennis hebben van hondengedrag en eventueel bereid zijn een aanvullende training hiervoor te volgen.

Revalidatie honden
Het liefst laten we honden waarbij een operatie nodig is in alle rust herstellen bij een gastgezin. De gastopvang moet beschikken over een aparte, rustige kamer of kennel, of de mogelijkheid hebben om een bench neer te zetten. De opvang verstrekt het revalidatieplan dat gevolgd moet worden. Het gastgezin moet bereid zijn om een fysiotherapeut te bezoeken en voor controles naar de opvang of de dierenarts te komen.

Gastgezin worden?
Wij zijn regelmatig op zoek naar gastgezinnen voor bovengenoemde honden. Ben je geïnteresseerd? Houd dan onze vacatures in de gaten. Wanneer we gastgezinnen nodig hebben, wordt dat daar gepubliceerd.