Pension: honden

Als je hond bij ons te gast is, heeft hij of zij een eigen binnen- en buitenkennel met een voer- en waterbak en een bridge waar een mand met deken of een kussen opgelegd kan worden. Je mag uiteraard ook zelf een mand. kleed, speelgoed, transportmand, riem of halsband meegeven. Echter dit is wel op eigen risico. Voor het verloren of stukgaan zijn wij niet aansprakelijk.

De vloer is voorzien van een coating voor de hygiëne. Veel binnen kennels beschikken bovendien over vloerverwarming. Een keer per dag worden alle kennels schoongemaakt. Ook de voer- en waterbakken worden 1x per dag gereinigd.

Speelweiden

Twee keer per dag (ochtend- en middagronde) zal je hond buiten op één van de speelweiden zijn. Mocht je hond niet goed met andere honden omgaan of wat schuw zijn? Geen probleem, daar houden we dan rekening mee. Voor loopse teefjes hebben we ook aparte weiden. Bij de speelweiden is altijd iemand van de verzorgers aanwezig. Op die manier is er toezicht en krijgen de honden veel aandacht.


Voeding

De honden krijgen bij ons droge brokken van het merk Royal Canin. Als je hond gewend is ook blikvoer te eten kunnen we dit op verzoek aanvullen. Het is ook mogelijk dat je hond hetzelfde voer als thuis krijgt. Neem dit voer dan mee als je de hond komt brengen. Heeft je hond een speciaal dieet van de dierenarts vergeet dit dan zeker niet mee te nemen.

Honden met een gebruiksaanwijzing

Als je hond een lichamelijke beperking of probleem heeft, is het belangrijk dit direct bij de reservering kenbaar te maken. Wij zullen hier dan extra rekening mee houden. Als het gedragsproblemen betreft zullen we dit in een nader persoonlijk gesprek moeten bespreken, pas daarna kunnen we aangeven of we de reservering kunnen aannemen. Dit heeft te maken met de veiligheid die wij garanderen voor alle dieren die in ons pension verblijven. Ook richting onze verzorgers staat veiligheid voorop.

Medicatie

Als je hond speciale medicatie toegediend moet krijgen, laat ons dit dan vooraf weten. Want het is belangrijk dat we weten welke medicijnen en waarvoor je hond deze moet hebben. Het spreekt voor zich dat je voldoende medicijnen meeneemt voor de duur van het verblijf van je hond. Wij zullen er tijdens het verblijf voor zorgen dat de medicijnen tijdig en juist worden toegediend. Het geven van injecties wordt echter niet door ons verzorgd.

Ziekte

Mocht je hond tijdens het verblijf bij ons ziek worden of medische hulp nodig hebben dan zullen wij direct contact opnemen met de dierenarts. Ook als dat in nachtelijke uren is, er is namelijk 24 uur per dag een deskundige verzorger aanwezig. De daaruit voortvloeiende behandelingskosten en/of medicatie is echter voor rekening van de eigenaar van de hond.

Verplichte vaccinaties

Gastdieren moeten zijn voorzien van alle verplichte entingen en eigenaar moet het vaccinatieboekje kunnen overhandigen bij aanvang van pensionverblijf. Entingen moeten uiterlijk 2 weken voor aanvang van pensionverblijf zijn gegeven en moeten gedurende het gehele verblijf geldig zijn. Indien hier niet aan is voldaan zal er geen restitutie van de pensionkosten plaatsvinden.

Hond: volledige cocktail + extra enting tegen kennelhoest

Kosten voorkomend uit schade door het gastdier aan derden toegebracht, door welke oorzaak dan ook, is voor rekening eigenaar. Het gastdier moet vrij zijn van vlooien en ontwormd zijn. Indien hier niet aan is voldaan worden de kosten van de behandeling in rekening gebracht.

Reserveren verplicht/Reserveer tijdig!

Voor een verblijf in ons pension is het wel verplicht om van te voren te reserveren. Niet alleen kan het in bepaalde perioden heel druk zijn, waardoor er misschien geen plek is. Maar ook als je hond speciale aandacht nodig heeft. Dit willen we dan graag in een persoonlijk gesprek vooraf met je afstemmen.

Annuleringskosten

Bij annulering meer dan 6 weken voor de eerste pensiondag betaald u €25,00 administratiekosten.
Bij annulering binnen 6 weken voor de eerste pensiondag blijft u 50% van de totale pensionprijs verschuldigd, de eventuele aanbetaling zal dan verrekend worden.
Indien de reden van annulering het overlijden betreft van het gastdier bent u alleen €25,00 administratiekosten verschuldigd. Wel moet er dan een verklaring van de dierenarts of het crematorium worden overlegd aan het Dierenbeschermingscentrum.

Tarieven per dag

  • Hond klein (formaat Teckel)       € 13,75
  • Hond middel (formaat Spaniël  € 14,75
  • Hond groot (formaat Herder)    € 15,75
  • Hond zeer groot (formaat Dog) € 16,75 

Vanaf de tweede hond krijgt je € 1,00 korting per dag. Mocht je een hond èn een kat brengen dan is de kat altijd het tweede huisdier. De korting bedraagt dan €0,50 per dag.

Brengen en halen

Het brengen en ophalen van je hond kan op de volgende tijden:

Brengen
  • Maandag t/m zaterdag 13:00 – 16:00 uur
  • Zon- en Feestdagen 13:00 – 15:00 uur

Ophalen
  • Maandag t/m zaterdag 10:00 – 12:00 uur
  • Zon- en Feestdagen 13:00 – 15:00 uur

Let op: Tussen 12.00 en 13.00 uur zijn wij gesloten.