Adoptie asieldier

Adoptieprocedure hond

Heb je interesse in een van onze asielhonden? Je kunt onze honden niet zonder aanmelding tijdens onze openingstijden bezoeken. Bekijk hier de adoptieprocedure en maak via ons aanmeldformulier je interesse in de hond kenbaar. Binnen drie dagen nemen wij contact met je op. Houd er rekening mee dat honden niet meteen na het eerste bezoek al mee naar huis gaan.

Adoptieprocedure kat

Voor het adopteren van een kat kun je ook de website raadplegen. Daar vind je alle katten en kittens die op dat moment kunnen worden geadopteerd. Voor een bezoek aan de kittens neem je contact op met het betreffende gastgezin. De katten die in het asiel verblijven kun je bezoeken van maandag t/m zaterdag tussen 11:00 en 16:00 uur. Als er een klik is tussen de kat en jou en jouw thuissituatie is geschikt voor de betreffende kat, dan kun je, je nieuwe maatje direct mee naar huis nemen.

Nazorg

Enige tijd na de plaatsing zal er een nazorgbezoek plaatsvinden. Een van onze vrijwilligers komt bij jou op bezoek om te horen of alles goed gaat en je tevreden bent over onze dienstverlening. Mocht je ver weg wonen, dan zal dit gesprek telefonisch plaatsvinden. Mochten er problemen zijn, dan kun je uiteraard ook zelf contact met ons opnemen.

Tarieven adoptie

Uiteraard brengt de adoptie van een huisdier kosten met zich mee. We hanteren verschillende prijzen om de relatie tussen dier (levensverwachting) en prijs goed af te stemmen. Hieronder vind je een overzicht van de tarieven per adoptie per dier.

Adoptie van een hond

Leeftijd hond Prijs
Pup tot 1 jaar   € 280
1 tot 8 jaar  € 190
8 jaar en ouder € 125


Adoptie van een kat

Leeftijd kat Prijs
Kitten (tot 8 maanden)  € 150
Kat tot 10 jaar  € 120
10 jaar en ouder  € 80

Inbegrepen bij adoptiekosten

We rekenen adoptiekosten om de kosten voor de opvang en medische zorg die de dieren bij ons gekregen hebben te kunnen betalen. Hiervoor krijg je wel een dier dat gecontroleerd is door onze dierenarts en volledig ingeënt en gechipt is. Alle katten zijn bovendien onvruchtbaar gemaakt. Mochten er zich onverhoopt medische problemen voordoen binnen twee weken na plaatsing, dan kun je kosteloos bij onze dierenarts terecht. 

Je kunt bij ons pinnen, dat heeft onze voorkeur.