Adoptieprocedure hond

Tot januari 2016 was het voor publiek toegestaan om langs onze hondenkennels te lopen, om zo een indruk te krijgen van onze honden. Onze ervaring, onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek, leerde echter dat dit voor veel honden als erg stressvol werd ervaren. Dit werd bijvoorbeeld veroorzaakt door de drukte in de kennels, het feit dat publiek (ondanks verzoeken dit niet te doen) de honden regelmatig aanstaarde of deze al roepend tot stilte wilde manen. Ook probleemgedrag werd op deze wijze veroorzaakt/versterkt (bijvoorbeeld agressief blaffende honden die steeds 'beloond' werden voor dat gedrag).


Om die redenen hebben wij per 1 januari 2016 de kennels afgesloten voor publiek en zijn wij een alternatieve adoptiemethode gestart. Deze methode werd al langere tijd, succesvol, gehanteerd in andere opvangen wereldwijd. Nu wordt op voorhand gekeken of de situatie van potentiële eigenaren aansluit op één van onze honden (en andersom). Dit voorkomt wederzijds een hoop teleurstelling en wij merken dat dit veel minder stress oplevert bij onze honden.

 

Voor het adopteren van een hond, hanteren we onderstaande adoptieprocedure:

1. Als je een hond ziet waarvoor je belangstelling hebt, kun je (telefonisch) informatie opvragen.
2. Als je interesse hebt in de hond, vul je het aanmeldformulier volledig in en stuur je dit per e-mail naar ons met het registratienummer en de naam van de hond in de onderwerpregel.
3. Aan de hand van bovengenoemde e-mail met het aanmeldformulier, zullen we contact met je opnemen. We maken dan kenbaar of je in aanmerking komt voor verdere kennismaking met de hond.
4. Als jouw (thuis)situatie geschikt bevonden is, maken we een afspraak met je voor een kennismaking met de hond en ga je met de hond wandelen (je laat dan een geldig ID-bewijs bij ons achter).
5. Als er na de kennismaking, sprake is van een goede match en je bent nog steeds geïnteresseerd, dan wordt de hond voor je gereserveerd. Indien er bij de hond bijzondere medische handelingen zijn uitgevoerd, krijg je de medische informatie van ons mee. Vervolgens wordt er een vervolgafspraak gemaakt.
6. Tijdens deze vervolgafspraak wandelt je nogmaals met de hond, om te kijken of jouw indrukken bevestigd worden. Heb je zelf een hond of kinderen? Neem hen dan minimaal een keer mee, om te kijken of ook zij een klik hebben met de hond.
7. Als je niet meer twijfelt en wij zien geen bezwaren, dan kun je de hond na minimaal 2 keer wandelen adopteren.

Je kunt een hond dus niet meteen meenemen naar huis!

Hond zoekt baas in breda

Terug naar adoptiepagina