Dierenambulance

Elke dag zijn er honderden dieren in nood. Ze zijn ziek, gewond, verstrikt geraakt of gedumpt en redden het niet alleen. Deze dieren hebben direct hulp nodig! De vrijwilligers van de dierenambulance zijn dag en nacht in touw. De ambulance rijdt voor alle dieren, dus niet alleen voor honden en katten, maar ook voor konijnen, egels, vogels, reptielen, hoefdieren, e.d.. Er wordt niet gereden voor overleden dieren. Hiervoor neem je contact op met je gemeente of met Rijkswaterstaat als het overleden dier bijvoorbeeld op de snelweg ligt.
Als het niet al te druk is, rijdt de dierenambulance ook voor dieren mèt een eigenaar. De dieren zonder eigenaar krijgen wel altijd voorrang. Verder moeten dieren vast zitten voor de dierenambulance kan komen. Dus bijvoorbeeld gevonden vogels in een doosje of met iets eroverheen, zodat ze niet weg kunnen. We willen namelijk, zeker in drukkere periodes, niet dat de dierenambulance voor niets rijdt. Een uitzondering hierop zijn de grotere watervogels, zoals zwanen en ganzen.

Bereikbaarheid dierenambulance Breda e.o.

Maandag tot en met zaterdag 08:30 - 16:00 uur: 076 – 5712 712.
Buiten openingstijden van het dierenopvangcentrum: 0900 – 8844 via de meldkamer van de politie (na 22:00 uur alleen voor spoedgevallen).

De dierenambulances van het dierenopvangcentrum rukken jaarlijks ruim 3.000 keer uit om dieren in nood te redden. Reddingswerk is een hele investering. Elke ambulance kost ongeveer € 20.000 per jaar, ofwel € 55 per dag aan:

  • onderhoud, brandstof en verzekeringen;
  • ambulance-interieur voor eerste hulp en vervoer;
  • communicatieapparatuur, zoals GPS, om snel ter plaatse te kunnen zijn;
  • kooien, vangmaterialen en hulpverleningsmaterialen.

Wil je de dierenambulance steunen? Maak dan je bijdrage over op rekeningnummer NL68 INGB 0009 4765 69 t.n.v. Stichting Dierenasiel Breda e.o. onder vermelding van dierenambulance.