Zira + Filmpje!

Omschrijving

Zira is in mei 2016 bij ons in de opvang gekomen omdat de eigenaar niet meer voor haar wilde zorgen. Ze heeft geen makkelijke tijd achter de rug. Ze is inmiddels 6 jaar (01-05-2012).

Zira is in contact met mensen een lieverd. Heerlijk speels en flink onstuimig. Zira heeft een hoog energielevel en laat dat ook zien door allerlei gekke sprongen. Ze vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en kan dan af en toe echt een clown zijn. Zira kan buiten snel afgeleid zijn, dit met name als ze een andere hond ziet. Voorheen pakte ze de lijn om haar frustratie kwijt te kunnen. Door middel van gedragstherapie is dit flink verbeterd, maar soms heeft ze nog weleens een terugval.

Zira kent de basiscommando’s en vindt het ook leuk om ze uit te voeren. Het meest gelukkig is Zira als ze een trekspel kan doen of heerlijk kan knuffelen. Hoewel Zira een lieverd is met mensen, plaatsen wij haar niet in een situatie waar kinderen of andere dieren aanwezig zijn. Dit in verband met haar probleemgedrag naar andere honden op straat. Ook zal het alleen thuis zijn rustig aangeleerd moeten worden.

Voor Zira zoeken wij een baas die niet snel zijn geduld verliest en bij een terugval Zira met rust begeleidt. Zira zoekt een baas die met haar verder zal trainen op een positieve manier; Enige kennis hiervan is dan ook gewenst. Ook zal de baas er rekening mee moeten houden dat ze absoluut niet los kan lopen in een omgeving waar andere honden aanwezig zijn. Wij zoeken dan ook een huishouden met een ruime tuin, waar ze haar energie kwijt kan.

Bij interesse in Zira willen wij u vragen om het "Aanmeldformulier Hond" in te vullen. Dit kunt u vinden op onze website onder het kopje "Info &advies" --> adoptie asieldieren.

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht