Bert

Omschrijving

Deze knappe jongen is helaas teruggekomen bij ons in de opvang. We noemen deze stafford van 5 jaar (01-01-2014) Bert. Bert is actief, maar kan ook heerlijk chillen in een rustige ruimte. Hij gaat graag mee wandelen en kan dan ook, in het begin, trekken aan de lijn. Als hij wat van zijn energie kwijt is, valt het trekken aan de lijn wel weer mee. Bert kan ook eigenwijs zijn en opeens bedenken dat hij wil rollen in het gras, dit kan komische taferelen geven.

Ook bij ons op de speelweide vindt hij ravotten met een bal erg leuk om te doen en hij is gek van gezellig knuffelen. Bert is een echte lekkerbek en is dol op eten. Hij eet zijn brokken met erg veel smaak. Op deze momenten wil hij dan ook met rust gelaten worden. Bert heeft meegedaan aan een project van Dutch Cell Dogs 2017. Hij was daar een topstudent, want bezig zijn met een baas en eten doet hij erg graag.

Wij zoeken dan ook een baas die dingen gaat ondernemen met Bert, bijvoorbeeld trainen met Bert bij een diervriendelijke hondenschool, of met hem fietsen, want dit doet hij erg goed en hij rent in een slappe lijn mee naast de fiets.

Bert reageert niet goed op andere honden. In het verleden is het hier weleens mis gegaan en daarom wordt Bert met een muilkorf “ de feestneus” uitgelaten. Wij zoeken dan ook een verantwoordelijke baas die dit ook gaat doen. Hij vind het dan ook niet erg om deze feestneus op te zetten. Ook wordt Bert niet bij andere dieren geplaatst.

Omdat Bert nooit met kinderen heeft samengewoond, plaatsen wij hem alleen bij kinderen vanaf een leeftijd van 16 jaar. Bert kan onstuimig zijn en als hij merkt dat er ergens een feestje is, is hij niet altijd te houden. Mensen vindt hij dus wel erg leuk.

Bert is een slimme jongen, hij weet dan ook precies als er een deur opengaat en dan probeert hij er tussenuit te piepen. Hiervoor zijn wij ook een oefening gestart, als de deurbel gaat dat hij naar zijn bench gaat in plaats van naar de deur rennen. Wij zoeken dan ook een baas die deze oefening ook thuis gaat hervatten, maar ook rekening gaat houden met dit gedrag.

Deze hond heeft meegedaan met een programma van Dutch cell dogs. Hierbij wordt de hond 8 weken lang getraind door gedetineerde. 

Bent u degene die actief met Bertje aan de slag gaat? Dan horen wij graag van u. Heeft u interesse in Bertje dan willen wij u vragen om via deze link een aanmeldformulier in te vullen: https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht