Floris

Omschrijving

Floris is eerder als vondeling bij ons binnengekomen, en jammer genoeg na een succesvolle plaatsing terug gekomen omdat zijn baasje werd opgenomen .

Floris is een temperamentvol hondje van 3 jaar oud (01-09-2015). Het is een pittig, maar ook heel lief en vrolijk mannetje.

Floris is heel erg snel afgeleid en kan overprikkeld raken. Met wandelen blaft en valt hij uit naar verkeer, fietsers en andere honden. Zijn laatste baasje woonde in het buitengebied en dat is precies wat we weer voor hem zoeken. Floris is geen hondje voor in een woonwijk of appartement, hij raakt namelijk snel gestresst en overprikkeld als hij teveel hoort of ziet en begint dan te blaffen.  

Ook in huis kan Floris, als hij iets ziet, waaks reageren. Floris wordt dan ook niet geplaatst in een situatie waar andere dieren zijn.

Als Floris niet afgeleid of overprikkeld raakt, dan is hij een echte knuffelaar. Hij houdt  enorm van knuffelen en is speels. Floris is dan graag bij je en doet dan ook het liefst dingen samen met de baas. Hij is dan erg leergierig en slim!

Floris kan in een gezin met oudere kinderen (vanaf 12 jaar) geplaatst worden. Wel moeten de ouders de kinderen goed begeleiden in wat ze wel en niet mogen. Ook is het belangrijk dat de kinderen niet alleen met Floris gaan wandelen. Dit in verband met zijn gedrag op straat.

Floris kon bij zijn vorige eigenaar een paar uurtjes alleen thuis zijn en was goed zindelijk. Floris is geen hondje dat hele dagen alleen thuis kan zijn. Hij is niet gewend om los te lopen en beschikt ook over wat jachtinstinct. Een afgesloten tuin waarin hij kan ravotten is dan ook wel noodzakelijk.

Heeft u een leuk huis in het buitengebied, waar de rust en de ruimte is om fijn met Floris te wandelen. Dan horen wij graag van u!

Heeft u interesse in Floris dan willen wij u vragen om via deze link een aanmeldformulier in te vullen: https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht