Venco

Omschrijving

Venco is een lieve jongen van bijna 5 jaar oud. Hij is ‘’gevonden’’ ofwel gedumpt door zijn eigenaar. Venco is een echte mensen vriend en wil iedereen leren kennen. In de opvang is hij een vrolijke, lieve en soms wat onstuimige jongen. Binnenshuis doet hij graag oefeningetjes. Het is een slimme jongen en doet graag iets voor een snoepje. Buiten is hij wat sneller afgeleid. Venco speelt op zijn tijd graag met een tennis bal.

Verder is er niet veel bekend over Venco. Hij is in de opvang zindelijk maar dit zal in een nieuwe situatie mogelijk opnieuw moeten worden opgebouwd. Zo zal ook het alleen zijn opnieuw moeten worden opgebouwd. We weten dus niet hoe lang hij uiteindelijk alleen zal kunnen zijn. Venco zal niet bij kinderen of andere dieren worden geplaatst. Omdat het in het verleden een keer mis is gegaan, wordt Venco met een muilkorf uitgelaten. Als er geen andere honden in buurt zijn, dan loopt Venco netjes mee aan de lijn. 

Venco zou het leuk vinden als hij bij iemand in huis komt die ook binnenshuis leuke dingen samen wil doen.
Bij ons in de opvang hebben wij gemerkt, dat hij schaduw doet jagen en door de stress jaagt hij zijn staart achterna. Op dit moment staat hij dan ook gedragsmedicatie en dat slaat gelukkig goed aan. Wij zoeken dan ook een baas die hem genoeg verrijking gaat geven, denk hierbij aan kluiven, zoek en denkspelletjes. Mogelijk kan de medicatie ook afgebouwd worden, als hij eenmaal gewend is in zijn nieuwe huis. 

Deze hond heeft meegedaan met een programma van Dutch cell dogs. Hierbij wordt de hond 8 weken lang getraind door gedetineerde. 

Heeft u interesse in Venco dan willen wij u vragen om via deze link een aanmeldformulier in te vullen: https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht