Venco

Omschrijving

Venco het lekkerste dropje van de opvang!!
Dit lieve dropje heet Venco. Hij is inmiddels koning van de opvang, omdat hij het langste bij ons verblijft. Venco is een Amerikaanse Stafford van 6 jaar oud (29-09-2013) die in april 2018 als vondeling bij ons binnengekomen is.

Venco is een echte mensenvriend: hij houdt erg van knuffelen en geeft graag kusjes. Af en toe vindt hij het leuk om achter een speeltje aan te rennen of een trekspelletje te doen, maar vooralsnog is hij liever lui dan moe ;). Venco’s grootste passies is toch wel eten. In combinatie met een lekker voertje vindt hij het ook erg leuk om oefeningen of zoekspelletjes te doen.

Helaas is het asiel vrij stressvol voor deze jongen. Toen hij net bij ons in de opvang kwam, jaagde hij achter zijn staart of schaduw aan. Om deze reden krijgt Venco gedragsmedicatie. Deze slaat goed aan en we vermoeden dat zijn medicatie rustig afgebouwd kan worden zodra Venco gewend is bij zijn nieuwe baasje(s).

Venco loopt tijdens het wandelen netjes aan de lijn. Hij reageert niet goed op andere honden en kan dan wel gaan trekken. In het verleden is het weleens mis gegaan en daarom wordt Venco met een muilkorf, ook wel de “ de feestneus” genoemd, uitgelaten. Als deze wordt aangedaan in een combinatie met een voertje, dan vind hij het niet erg om deze feestneus op te zetten. We zijn op zoek naar een verantwoordelijke baas die ervoor zorgt dat Venco zijn feestneus tijdens zijn wandelingen blijft dragen.

Verder is er helaas weinig informatie over deze knul bekend. Zo zal het alleen thuis zijn rustig opgebouwd moeten worden. Bij ons is Venco goed zindelijk, wij verwachten dan ook dat dit in zijn nieuwe huis geen probleem gaat zijn. Venco kan bij oudere kinderen (vanaf 14 jaar) geplaatst worden. Aangezien hij niet goed reageert op andere honden en dan sterk kan zijn, raden wij het wel af dat de kinderen alleen met hem gaan wandelen.

Voor Venco zoeken wij een baas die creatief is in het zoeken van verrijking, een lieve baas die ook van knuffelen houdt en die een gouden mand (of bank) klaar heeft staan voor deze jongen.

Bent u degene die dit zachtaardige dropje een nieuw thuis kan bieden waar hij deel uit mag maken van het gezin? Dan willen wij u vragen om via deze link een aanmeldformulier in te vullen voor Venco.

Venco heeft ook meegedaan met een programma van Dutch Cell Dogs. Hierbij wordt de hond 8 weken lang getraind door gedetineerde. 

Heeft u interesse in Venco dan willen wij u vragen om via deze link een aanmeldformulier in te vullen: https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht