Venco

Omschrijving

Venco is een lieve jongen van bijna 5 jaar oud. Hij is ‘’gevonden’’ ofwel gedumpt door zijn eigenaar. Venco is een echte mensen vriend en wil iedereen leren kennen. In de opvang is hij een vrolijke, lieve en soms wat onstuimige jongen. Binnenshuis doet hij graag oefeningetjes. Het is een slimme jongen en doet graag iets voor een snoepje. Buiten is hij wat sneller afgeleid. Venco speelt op zijn tijd graag met een tennis bal.

Verder is er niet veel bekend over Venco. Hij is in de opvang zindelijk maar dit zal in een nieuwe situatie mogelijk opnieuw moeten worden opgebouwd. Zo zal ook het alleen zijn opnieuw moeten worden opgebouwd. We weten dus niet hoe lang hij uiteindelijk alleen zal kunnen zijn. Venco zal niet bij kinderen of andere dieren worden geplaatst, en hij kan alleen los op een omheind terrein of veld. Gezien zijn gedrag naar andere honden adviseren wij hem met een muilkorf uit te laten. Wij trainen hem in de opvang alvast hiermee te wandelen. 

Venco is een sterke en actieve jongen. Hij zoekt een baas met dezelfde kwaliteiten. Venco zou het leuk vinden als hij bij iemand in huis komt die ook binnenshuis leuke dingen samen wil doen.

Deze hond doet sinds 15 januari 2019 mee met een programma van Dutch Cell Dogs. Hierbij wordt er twee keer per week intensief met hem getraind door een gedetineerde onder begeleiding van erkende hondentrainers.
De honden krijgen zo dus nog wat extra aandacht en lichaamsbeweging en de gedetineerden leren de voordelen van een vriendelijke en zorgzame omgang.
Dit houdt wel in dat de hond tot 8 maart 2019 niet herplaatst kan worden. Uiteraard kunnen er tussentijds wel kennismakingen gepland worden met eventuele nieuwe eigenaren.

Heeft u interesse in Venco dan willen wij u vragen om via deze link een aanmeldformulier in te vullen: https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht