Diesel

Omschrijving

Deze charmante man heet Diesel. Diesel is een kruising herder X rottweiler van 8 jaar oud (15-08-2011). Diesel is bij ons in de opvang gekomen omdat de vorige eigenaren vanwege hun huidige gezinssituatie niet meer voor Diesel konden zorgen.

Ook al is hij een grote jongen, Diesel is onzeker in het contact met andere honden en dat uit hij door naar hen uit te vallen. Diesel wordt dan ook met een muilkorf uitgelaten. Het dragen van deze feestneus is op een positieve manier aangeleerd en hij vind het dan ook niet erg om hem om te hebben.

Diesel heeft, tijdens zijn verblijf bij ons, gewerkt aan zijn gedrag richting andere honden. Hij is op dit vlak dan ook goed te begeleiden. Het blijft voor hem wel een gevoelig punt en Diesel zoekt dan ook een baas die hiermee verder met hem aan de slag gaat en hem op de juiste manier hierin begeleidt.

Helaas is er bij Diesel artrose in zijn elleboog geconstateerd en hiervoor krijgt hij dan pijnstillers. De kosten bedragen ongeveer 40 euro per maand.

Door zijn artrose mag hij niet alles meer doen. Diesel speelt namelijk graag met een bal. Helaas kan dit nog maar met mate gedaan worden, omdat lang met een bal spelen niet goed is voor zijn elleboog. Gelukkig vindt Diesel wandelen ook heerlijk, hij loopt netjes mee aan de lijn en maakt graag contact met je onderweg. Diesel is een echte mensenhond, hij komt erg graag bij je liggen en hij doet heel graag leuke dingen met de baas; denk hierbij aan zoekspelletjes of oefeningen uitvoeren. Voor een uitgebreide knuffelsessie draait hij zijn poot ook niet om.

In huis is Diesel rustig en hij kan even alleen thuis blijven. Diesel vindt kleine kinderen wel wat spannend. Hoewel hij ze niets zou doen, plaatsen wij Diesel alleen bij oudere kinderen (vanaf 12 jaar).

Voor Diesel zoeken wij een rustige omgeving waar veel ruimte is, denk hierbij aan een huis met grote tuin of erf. Wel zoekt Diesel een plek waar hij onderdeel van het gezin kan zijn. Een baas die lekker met hem aan de slag gaat en leuke dingen met hem gaat doen.

Diesel heeft meegedaan met een programma van Dutch Cell Dogs. Hierbij wordt de hond 8 weken lang getraind door een gedetineerde. Diesel heeft in inmiddels 2 keer meegedaan en heeft hier ontzettend goed zijn best gedaan.

Heeft u interesse in Diesel dan willen wij u vragen om via deze link een aanmeldformulier in te vullen: https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72


 

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht