Rudy

Omschrijving

Rudy is een knappe kruising Boomer - Border Collie van ongeveer 6 jaar oud. Hij is afgestaan omdat zijn vorige eigenaren hem niet meer vertrouwden in huis.

Rudy is een hond die nieuwe mensen eerst moet leren kennen. Gelijk gefrutsel aan zijn lijf om heerlijk te knuffelen is niet voor hem weggelegd. Dit laat hij bij mensen waar hij een band mee heeft opgebouwd wel toe.  Echter is een stevige knuffel geven nooit aan hem besteed. Rudy is een hond die dit liever zelf beslist. Een aai over zijn bol kan hij wel waarderen. 

Rudy is wel mensgericht, maar dan met name als er ook iets te doen valt. Hij is dan ook het liefste bezig met zijn baas. Rudy is heel leergierig en leert graag nieuwe trucjes en commando's, maar ook werkt hij graag voor een beloning of balletje. Hij doet niks voor niets. Ook houdt hij van wandelen en spelen met zijn baas, vooral balletjes apporteren vindt hij geweldig.

In de opvang reageert hij wisselend op andere honden. We merken dat hij positief reageert zolang de andere hond dat ook naar hem doet. Hij zou dan ook vermoedelijk bij een teefje geplaatst kunnen worden. Of er een match is zou moeten blijken uit een kennismaking. In het verleden heeft hij met andere (kleine) hondjes samen gewoond, hij was naar hen toe wel beschermend over zijn eten en speeltjes.
 
Rudy is een vrolijke jongen, maar wanneer hij zich niet op zijn gemak voelt in een bepaalde situatie laat hij dit duidelijk merken door te grommen. Met name in situaties waarin hij niet weg kan of waar hij gedwongen wordt. Als hier op dat moment niet op de juiste wijze op gereageerd wordt durft hij zijn tanden te gebruiken. Om deze reden zal hij niet bij kinderen geplaatst worden. Het is belangrijk dat een nieuwe eigenaar rekening houdt met dit gedrag. Wij zoeken dan ook een eigenaar die op een positieve manier met honden omgaat (zonder dwang of fysieke correcties). Een eigenaar die op een dierenvriendelijk manier Rudy duidelijkheid geeft in wat wel of niet mag en die hier ook consequent in blijft.
Wanneer dat voor Rudy allemaal duidelijk is zal hij voor de juiste eigenaar de ideale hond zijn. 

Deze hond heeft meegedaan met een programma van Dutch cell dogs. Hierbij wordt de hond 8 weken lang getraind door gedetineerde. 

Ben jij de geduldige, consequente en vooral liefdevolle persoon die wij zoeken voor Rudy? Vul dan via onderstaande link het aanmeldformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. 
 https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht