Kaya

Omschrijving

Kaya is een kruising Stafford van 3 jaar (01-08-2016).  Ze werd in januari gevonden in de bossen en was enorm blij dat ze gered werd. 

Deze meid blijkt wel een verleden te hebben. Ze kwam erg bang bij ons binnen, maar creëerde snel een vertrouwensband met de vrouwelijke vaste verzorgers.  Mannen daarentegen vindt ze heel erg eng, wij vermoeden dan ook dat ze in het verleden een negatieve ervaring heeft gehad met mannen.

Kaya heeft een training doorlopen om haar hierbij te helpen. Met vrouwen een band creëren gaat steeds beter en hoewel ze bij onbekende vrouwen nog steeds bang is, durft ze toch al sneller toenadering te zoeken. Bij mannen daarentegen is het toch wat moeilijker. Uiteindelijk hebben we gemerkt dat een andere hond haar enorm helpt in het contact met mannen. Ze durft dan sneller toenadering te zoeken.

Voor Kaya zijn wij dan ook op zoek naar een liefdevol baasje met een flink dosis geduld. Een baas die rekening houdt met haar en het feit dat ze moet wennen aan nieuwe situaties. Iemand die met haar aan het werk gaat op een rustige en positieve manier. Omdat we merken dat een andere hond zo een positief effect op haar heeft, zijn we voor Kaya op zoek naar een situatie waar ook een andere stabiele hond aanwezig is. Wij geven de voorkeur aan een gecastreerde reu. Uiteraard moet de andere hond sociaal zijn naar mensen en andere honden. Omdat Kaya soms onstuimig kan zijn, zoeken wij een maatje van haar eigen formaat (middelgroot).

Hoewel Kaya al een langere tijd bij ons verblijft, is niet alles bekend.  Zo weten we niet of ze alleen thuis kan blijven, dit zal in een nieuwe situatie rustig opgebouwd moeten worden. Wat we wel weten is dat Kaya, als ze je kent, erg van knuffelen en kroelen houdt. Ze vindt het erg leuk om haar benen te strekken en houdt van spelen, daarom zoeken we ook een plek waar een tuin aanwezig is. Ze heeft al wat basiscommando’s onder de knie heeft en wil zeker in ruil voor wat lekkers goed luisteren. 

Omdat Kaya erg bang kan zijn, wordt ze niet bij jonge kinderen geplaatst. Kinderen vanaf 16 jaar is mogelijk. Een nieuwe baas zal er rekening mee moeten houden dat Kaya het erg spannend zal vinden als er mensen op bezoek komen.  

Bent u degene die de juiste baas voor Kaya kan zijn? Dan horen wij graag van u! Heeft u interesse in Kaya dan willen wij u vragen om via deze link een aanmeldformulier in te vullen, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op: https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht