Kiko

Omschrijving

Kiko is een chihuahua van 5 jaar oud (05-05-2014). Hij is bij ons in de opvang gekomen omdat de eigenaar niet meer voor hem kon zorgen. Daarnaast kon Kiko niet goed overweg met de kinderen in huis.

Kiko is een bang aangelegd hondje, en hij kan agressie inzetten om alles en iedereen weg te jagen. Kiko moest dan ook erg wennen in de opvang.

Gelukkig vindt Kiko eten erg lekker en met een lekker snoepje is zijn vertrouwen vrij snel te winnen. Aanlijnen gaat dan ook goed, maar wil je hem kunnen aaien dan moet de band wel beter zijn. Wij zijn om deze reden dan ook op zoek naar een baas die bereid is eerst te investeren in de relatie met Kiko voordat hij daadwerkelijk mee naar huis kan gaan. Na gewenning kan Kiko een halve dag alleen thuis zijn.

Als Kiko eenmaal een band met je heeft opgebouwd is hij een speels hondje. Hij rent graag en wil wel activiteit, maar hij is geen standaard schoothondje. Een nieuwe eigenaar zal dan ook veel met Kiko moeten ondernemen. Kiko is graag bezig en houdt van een spelletje. Aaien vindt hij zo af en toe wel prettig, maar hij hoeft geen eindeloos gefriemel aan zijn lijf. 

In verband met zijn onzekere gedrag wordt Kiko niet bij kinderen geplaatst. Wel kan hij goed overweg met andere honden, en we denken dan ook dat hij veel steun zal hebben aan een leuk teefje in huis dat hem helpt uit zijn schulp te kruipen.

Wegens zijn onzekere gedrag moet een nieuwe baas er rekening mee houden dat Kiko bezoek niet leuk vindt en dit zal proberen weg te blaffen. Het is belangrijk dat een nieuwe baas hieraan wil werken en met hem gaat trainen op een positieve manier. 

Deze hond doet sinds 6 septembert  2019 mee met een programma van Dutch Cell Dogs. Hierbij wordt er twee keer per week intensief met hem getraind door een gedetineerde onder begeleiding van erkende hondentrainers.
De honden krijgen zo dus nog wat extra aandacht en lichaamsbeweging en de gedetineerden leren de voordelen van een vriendelijke en zorgzame omgang.
Dit houdt wel in dat de hond tot 1 november 2019 niet herplaatst kan worden. Uiteraard kunnen er tussentijds wel kennismakingen gepland worden met eventuele nieuwe eigenaren.

Heeft u interesse in Kiko? dan willen wij u vragen om via deze link een aanmeldformulier in te vullen: https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht