Igo

Omschrijving

Igo is een knappe kruising Stafford x Dogo Canario van bijna 9 jaar (23-05-2010). Hij is bij ons in de opvang gekomen omdat de vorige eigenaar door omstandigheden te weinig tijd voor hem had.

Wanneer Igo aan je gewend is houdt hij van aandacht. Voerspelletjes of een aantal keer achter een flostouw aan gaan vindt hij erg leuk. Ook kan Igo ontzettend genieten van een uitgebreide borstelbeurt of een heerlijke knuffelronde.

Igo kan prima met kinderen overweg. In het verleden heeft hij bij kinderen van verschillende leeftijden gewoond. Wel is het belangrijk dat hij een rustpunt in huis heeft. Ook kan Igo na gewenning een aantal uurtjes alleen thuis zijn.

We zoeken voor hem een plek waar er genoeg tijd en aandacht voor hem is, zodat hij zijn pensioen vol genot kan beleven.

Deze knappe man is dan al wel wat ouder, maar wandelen doet hij nog erg graag. Wel kan hij wat trekken aan de lijn, met name als hij een kat ziet. Hier kan hij dan ook niet mee overweg. Ook richting andere honden kan hij gaan trekken en soms kan hij uitvallen, met name wanneer het om andere reuen gaat. Op deze momenten kan hij erg sterk zijn en is het belangrijk dat zijn eigenaar stevig in zijn/haar schoenen staat. Op teefjes reageert hij over het algemeen wel goed. Wel zoeken wij een huis voor Igo zonder andere huisdieren, met name omdat hij niet gewend is met andere dieren samen te leven.

Deze hond doet sinds 6 september  2019 mee met een programma van Dutch Cell Dogs. Hierbij wordt er twee keer per week intensief met hem getraind door een gedetineerde onder begeleiding van erkende hondentrainers.
De honden krijgen zo dus nog wat extra aandacht en lichaamsbeweging en de gedetineerden leren de voordelen van een vriendelijke en zorgzame omgang.
Dit houdt wel in dat de hond tot 1 november 2019 niet herplaatst kan worden. Uiteraard kunnen er tussentijds wel kennismakingen gepland worden met eventuele nieuwe eigenaren.

Heeft u interesse in Igo dan willen wij u vragen om via deze link een aanmeldformulier in te vullen: https://goo.gl/forms/F1KYHy7hWLzCukq72

Asiel

Dierenopvangcentrum Breda e.o.
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel.: 076-5712712
E-mail: info@docbreda.nl

Terug naar overzicht